Netenyahu: Kimse benim kadar yerleşim yeri yapmadı

Netenyahu: Kimse benim kadar yerleşim yeri yapmadı

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, işgal altındaki Batı Şeria’nın güneyinde Beitar İllit Yahudi yerleşim biriminde inşa edilecek toplu konut projesinin temel atma törenine katıldı.

Euronews'in haberine göre Başbakan Netanyahu, törende yaptığı konuşmada şimdiye kadar hiçbir İsrail hükümetinin kendi hükümetinin yaptığı kadar yerleşim birimi inşa etmediğini söyledi.

“Bütün yetkili birimlerle, Savunma, Bayındırlık ve Maliye bakanları ile Amona’nın tahliyesinin ardından yerleşimciler için yenilenmesi gereken çalışmaları değerlendiren toplantılar yaptık.”

İsrail Anayasa Mahkemesi’nin 3 yıl önce, tahliye edilmesine ve 8 Şubat 2017 tarihine kadar yıkılmasına karar verdiği Amona bölgesindeki yerleşim birimlerinin eski sakinleri, “Beitar İllit”‘teki projede yapılacak binden fazla konuta yerleştirilecek.

Filistin Baş Müzakerecisi Saeb Erakat, geçtiğimiz gün, Amerika Birleşik Devletleri başkanı Donald Trump’ın yönetiminin, İsrail’in bölgedeki Yahudi yerleşim birimlerini artırması karşısındaki sessizliği ve iki devletli bir çözüme destek vermekte yetersiz kalmasının İsrail’i ırkçı politikaları konusunda cesaretlediğini açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN