Nitelikli okullar İzmir için belli oldu! İşte nitelikli liseler listesi...

Nitelikli okullar İzmir için belli oldu! İşte nitelikli liseler listesi...

Haberimizde İzmir nitelikli liselerinin tam listesini bulabilirsiniz. MEB 10 Nisan tarihinde liselere geçiş sınavı için ne zaman başvuruların başladığını açıkladı. Açıklamada nitelikli liseler İzmir'deki okullarında tek tek adı vardı. İzmir nitelikli okullar da bu gün belli oldu. Haberimizden İzmir nitelikli liselerine ulaşabilirsiniz. LGS ile ilgili yapılan son dakika haberlerini ve nitelikli okullar İzmir listesinin ayrıntılarını sizler için derledik. İşte alfabetik sıraya göre İzmir'daki nitelikli liseler...

MEB açıkladı. İşte İzmir nitelikli liseleri tam listesi. Milli Eğitim Bakanlığı 10 Nisan akşamı resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada nitelikli okullar İzmir'dekileri nitelikli liseleri açıkladı. 8'inci sınıf öğrencilerinin 2 Haziran'da isteğe bağlı gireceği merkezi sınavla İzmir nitelikli okullarını tercih edebilecekler. MEB'in yaptığı açıklamada  62 nitelikli lise İzmir'de var.  olmak üzere Türkiye genelinde toplamnitelikli okul sayısı 1369 olarak açıklandı. İşte İzmir nitelikli okulları ve detaylar...

İzmir'daki nitelikli okullar yani nitelikli liselerin listesi MEB'in yaptığı açıklama ile  belli oldu. Haberimizden hem yeni sistemle ilgili detayları hem de İzmir'daki nitelikli liselerin listesine ulaşabilirsiniz.

İZMİR'DAKİ NİTELİKLİ LİSELER İÇİN TIKLAYINIZ

LGS BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Milli Eğitim Bakanlığı 29 Aralık 2017'de yayınladığı sınav takviminde LGS'nin 2 Haziran 2018 tarihinde saat 10.00'da gerçekleştirileceğini duyurmuştu. Bugün yapılan açıklama ile başvuruların ne zaman başlayacağı da netleşti. Sınav başvuru tarihleri 11-18 Nisan arasında yapılacak. Sınava giriş belgelerinin yayım tarihi ise 22 Mayıs.

TÜM YÖNLERİYLE LGS REHBERİ

Peki LGS nasıl yapılacak, başvuru tarihleri ne? LGS'de kaç soru yayınlanacak? LGS kılavuzuna nasıl ulalışılır. Sizler için son MEB açıklamalarının ışığında hazırladığımız rehber yol gösterici olacaktır.

Önceliklek belirtelim yeni sistemde bir sınav gerçekleştirilecek ancak TEOG kadar kapsamlı ve çok oturumlu olmayacak. Sınavda nitelikli liselere giremeyenler, ya da LGS'ye girmek istemeyen öğrenciler adrese dayalı olarak en yakın okullardan birine yerleştirilecek.

LGS KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

Merkezî Sınav başvuru ve sonuçlarıyla ilgili iş ve işlemler elektronik ortam üzerinden gerçekleştirilecektir. Öğrencinin herhangi bir sorun ya da zorlukla karşılaşmaması için elektronik ortam üzerinde bilgilerinin kayıtlı ve güncel olması gerekmektedir.

Öğrenciler, elektronik ortam üzerinden başvuru bilgilerini takip edebileceklerdir. Öğrenciler başvuru döneminde 2018 Merkezî Sınav Başvuru ve Uygulama Kılavuzu’na http://www.meb.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir.

NİTELİKLİ OKUL NEDİR?

2018 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonunda konuşan Milli Eğitim Bakanı Yılmaz, “Nitelikli okullar, sınavla öğrenci alan okullar. Niteliği, sınavla öğrenci almak. Birisine çok iyisin dediğinde geri kalan kötü, birisine yakışıklı dediğinde diğeri çirkin anlamına gelmez” dedi.

2018 Yılı Bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu’nda konuşan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, yeni liselere giriş sistemini açıklarken yaptığı “nitelikli okullar” tanımlamasına gelen tepkilere cevap verdi. Bakan Yılmaz, “Nitelikli okullar, sınavla öğrencialan okullar. Niteliği sınavla öğrenci almak. Birisine çok iyisin dediğinde geri kalan kötü, birisine yakışıklı dediğinde diğeri çirkin anlamına gelmez” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ve Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) ve üniversitelerin bütçeleri üzerinde milletvekilleri söz aldı.

HDP İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Bakan İsmet Yılmaz’ın “Nitelikli okulları hedefleyenler merkezi sınava girecek, sınava girmeyenler de evlerine en yakın 5 okuldan birine razı gelecek” şeklinde tweet atıp sonra sildiğini belirtti. Paylan’ın, “Bununla ilgili herhangi bir düzeltme de yapmadınız” sözleri üzerine Bakan Yılmaz, “Silindi dediniz ya” sözlerini kullandı.

Sınavla öğrenci alan okulları kastettiğini vurgulayan Yılmaz, “Nitelikli okullar, sınavla öğrenci alan okullar. Niteliği sınavla öğrenci almak. Birisine çok iyisin dediğinde geri kalan kötü, birisine yakışıklı dediğinde diğeri çirkin anlamına gelmez” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN