Nobel Ödülü’nün ‘Stockholm sendromu’

Nobel Ödülü’nün ‘Stockholm sendromu’

Müzisyen Bob Dylan’ın Nobel muamması sonunda açıklığa kavuştu. Nobel Komitesi, sanatçının ödül törenine katılmayacağını, ancak Stockholm’de vereceği konserde kendisine özel bir törenle Edebiyat Ödülü’nü alacağını açıkladı. Asıl törende ise Dylan’ın müzisyen arkadaşı Patti Smith hazır bulunacak.

Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazandığından bu yana ödülü alıp almayacağı merak edilen müzisyen Bob Dylan’ın ne yapacağı sonunda belli oldu. Nobel Vakfı Başkanı Lars Heikensten, Nobel Edebiyat Ödülü’nü kazanan Amerikalı müzisyen Bob Dylan’ın mart ayında İsveç’e konser vermeye geleceğini belirterek, “10 Aralık’ta bizzat Stockholm’e gelerek alamayacağı ödülü, mart ayında konseri için geldiğinde kendisine özel bir törenle vermeyi düşünüyoruz” dedi.

Heikensten, “Sayın Dylan’a mart ayında konser vermek için İsveç’e geldiğinde ödülünü takdim etmeyi düşünüyoruz. Konser öncesi veya sonrası Dylan için özel bir konferans düzenlenebilir ve burada ödülü verebiliriz” diye konuştu. Nobel ödülü kazanan herkesin Stockholm’e gelip ödülünü almadığını aktaran Heikensten, “Dylan, törene katılmayan ilk kişi değil. Biz insanlara önceden törene katılıp katılmayacağını sorarak ödül vermiyoruz. Hak edene ödülü veriyoruz.

Ödül törenine gelmese de ödül kazananındır” ifadelerini kullandı. Dylan, “Amerikan müziğinde yeni şiirsel anlatım yarattığı için” Nobel Edebiyat Ödülü’ne layık görülmüştü. Öte yandan 10 Aralık’ta yapılacak Nobel törenine, Bob Dylan’ın yerine yakın arkadaşı Patti Smith katılacak. Smith, törende Dylan’ın ‘A Hard Rain’s A-Gonna Fall’ isimli şarkısını seslendirecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN