Nusra Cephesi, 25 rejim askerini öldürdü

Nusra Cephesi, 25 rejim askerini öldürdü

Nusra Cephesi, Suriye'nin başkenti Şam'da bulunan Yermuk mülteci kampına sızmaya çalışan 25 rejim askerini öldürdü

Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyinde yer alan ve 3 yıldan bu yana Esed güçlerinin kuşatması altındaki Yermuk mülteci kampına sızmaya çalışan 25 rejim askerinin öldürüldüğü bildirildi.

Yermuk Kampı'nda adını vermek istemeyen Nusra Cephesi saha komutanı yaptığı açıklamada, Filistinli Eknaf Beyt el-Makdis güçlerinin de aralarında bulunduğu 50 rejim askerinin başkent Şam'ın güneyinde abluka altındaki Yermuk mülteci kampının kuzeybatısında 30. Cadde, Reca Meydanı ile Yermuk Caddesi'ne sızmaya çalıştığını söyledi.

Yermuk kampına kuzeybatıdan sızmaya çalışan 25 rejim askerini etkisiz hale getirildiğini ifade eden komutan, "Sızmaya çalışan Esed güçleri ile onlara destek veren Filistinli güçler de vardı. Sızma esnasında çatışma çıktı. Taraflar arasındaki çatışmalar 6 saat devam etti. Öldürülen askerler rejim tarafından çatışma bölgesinden çıkartıldı" dedi.

Nusra Cephesi ile Ahrarı Şam'ın çatışmalarda Esed güçlerini Yermuk'ta hezimete uğrattığını dile getiren komutan, rejimin Sufyan es-Sevri kışlasından tank ve havan toplarıyla Yermuk bölgesine rastgele saldırdığını dile getirdi.

ŞAM/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN