Piyasada iyimser hava hakim

Piyasada iyimser hava hakim

TL karşısında kayıplarına dün de devam eden dolar 3,79’u görürken 2 yıllık tahvil faizi ay başına oranla düşüş kaydetti ve 13,40 seviyesine yerleşti.

Her ne kadar ekonominin öncü göstergeleri düşüş eğiliminde olsa da piyasalarda pozitif hava hakim. Aralık ayına 3,91 seviyesinden başlayan dolar Türk Lirası karşısındaki kayıplarına dün de devam ederek günün ilk saatlerinde 3,79’u gördü. Sonrasında kayıplarının bir kısmını telafi eden dolar, 3,80’de dengelendi. Dolardaki bu düşüşü faiz cephesi de benzer bir hareketle karşılık verdi. Aralık ayına 3,51’den başlayan gösterge faiz, dün 3,40 seviyesine yerleşti. Dün katılıdğı bir televizyon programında bu değişimlere dair açıklamalarda bulunan Yapı Kredi Yatırım Baş Stratejisti Murat Berk, piyasalarda yılın ilk çeyreğinin diğer çeyreklere nazaran daha iyi olabileceğini öngördü. Berk, “Borsada bence içinde bulunduğumuz yukarı trend devam edecek. Borsadaki yükselişte bu sefer bayrak banka hisselerine geçer. Faizlerde bir miktar düşüş bekliyorum. İlk çeyrekte Türk Lirası’nın da değer kazanmasını bekliyorum” diye konuştu. TL karşısında doların 3.75’lere inebileceğini söyleyen Berk “Hatta grafiklere bakılınca 3.62’den geçen bir trend çizgisi var” dedi. Merkez Bankası’nın son faiz artırımını değerlendiren Berk Merkez Bankası’nın doğru olanı yaptığını ve zaman kazandığını söyledi. Berk TCMB’nin kur bu seviyelerdeyken faiz arttıracağını düşünmediğini belirtirken 2018’de Merkez Bankası faiz indirecek algısının da yerleşebileceğine dikkat çekti.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN