PKK 15 Temmuz’u fırsata çevirdi

PKK 15 Temmuz’u fırsata çevirdi

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından İHA’ların uçmamasını fırsat bilen terör örgütü PKK, Şırnak’taki Cudi Dağı bölgesine sızarak Kösreli ve Derebaşı köylerinin etrafında kamp kurdu. 11 polisin şehit edildiği Cizre’deki bombalı saldırı da bu kampta organize edildi.

HABER MERKEZİ

Terör örgütü PKK’nın Şırnak Cizre’de Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Grup Amirliği’ne bomba yüklü kamyonla saldırmasının ardından, olayla ilgili yeni detaylar ortaya çıktı. Önceki gün düzenlenen ve 11 polisin şehit olduğu hain saldırıda, HDP’li Cizre Belediyesi’ne ait hafriyat kamyonuna 10 ton patlayıcı yüklendiği belirlendi. Karar’ın bölge kaynaklarından edindiği bilgilere göre teröristler saldırı hazırlıklarını Cudi Dağı bölgesinde bulunan Kösreli ve Derebaşı köylerine yakın noktalardaki kamplarında yaptı.

Örgütün bu noktalarda sadece saldırılar için hazırlık yapmadığı, yeni katılan teröristlere eğitimler verdiği de belirtildi. İhanet kamplarının, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminden sonra bir süre İHA ve savaş uçaklarının uçmamasını fırsat bilerek Kuzey Irak’tan sızan teröristler tarafından kurulduğu kaydediliyor.

YIĞINAK YAPTILAR

Öte yandan saldırıda kullanılan kamyona patlayıcıların Cudi Dağı bölgesinde yüklediği de tespit edildi. PKK’nın hem Irak sınırına yakınlığından hem de maden ocakları için açılan yollardan dolayı, Cudi Dağı’nı tercih ettiği ve bazı maden ocaklarında patlayıcı yığınağı bile yaptığı öğrenildi. Cudi Dağı bölgesinde ruhsatsız faaliyet gösteren ve güvenlik nedeniyle denetlenemeyen 50’ye yakın kömür madeni ocağı bulunuyor.

Cizre’deki  PKK’nın intihar saldırısında hasar gören binada enkaz kaldırma çalışmaları başladı. Saldırının ardından büyük hasar gören Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binası ve çevresinde, savcılar eşliğinde olay yeri inceleme ekipleri çalışmalarını tamamladı. İnceleme ardından dün müdürlüğün hasar gören ek binasına büyük Türk bayrağı asıldı.

Saldırı ardından dün giriş çıkışlara kapatılan Cizre İlçesi’ne girişlere izin verilirken, bomba yüklü kamyonun patlatıldığı Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nün bulunduğu Cizre-Şırnak karayolu ulaşıma kapatıldı. Burada giriş çıkışlara da izin verilmiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN