Polis Özel Harekat PÖH alımı ne zaman? 2018 PÖH alımları hakkında son dakika açıklaması EGM duyuru

Polis Özel Harekat PÖH alımı ne zaman? 2018 PÖH alımları hakkında son dakika açıklaması EGM duyuru

Polis Özel Harekat (PÖH) başvurularına ilişkin son dakika haberi gelmeye devam ediyor. 2018 PÖH alımları için başvuruların ne zaman başlayacağını merak eden adayları heyecanlandıran bir açıklama geldi. Peki polis alımları ne zaman başlayacak? PÖH başvuru formu yayınlandı mı?Şartlar neler? Kimler PÖH olabilir? Polis Akademisi geçtiğimiz hafta başvurular yapmış ve adaylar için şartları belirlemişti. Bu açıklamaların ardından binlerce vatandaş başvuru yaparak mesleklerine başladılar. Yeni yılla birlikte en çok aranan konuların başında yine PÖH 2018 alımları geliyor. Alımlara ilişkin tüm ayrıntıları haberimizden bulabilir, detayları öğrenebilirsiniz. İşte Polis Özel Harekat PÖH alımı ne zaman sorunuzun yanıtı...

EGM Polis Akademisi Başkanlığı en az lise mezunu Polis Özel Harekat PÖH alımı yapacak mı sorusu herkes tarafından son günlerde en çok aranan konulardan biri oldu. PÖH alımı tarihi belli oldu mu? Emniyet'in en kısa süre içerisinde Polis Özel Harekat PÖH sınıfı için öğrenci alımı yapması bekleniyor. Peki PÖH alımına lise mezunları başvurabilir mi? Buna göre PÖH alımlarına en az önlisans mezunu öğrencileri kesin olarak başvuru yapabilecek fakat başvuru sayısının artırılması için lise mezunu adaylarının da başvuru yapmasına olanak sağlanabilir. Vatandaşların son günlerde aradığı en çok konular arasında yer alan PÖH alımları ne zaman, başvuru şartları neler ve lise mezunu Polis Özel Harekat alımlarına ilişkin son dakika açıklamaları haberimizde. Konu hakkında en son açıklama İstanbul Milletvekili Arzu Erdem'den geldi. İşte Polis Özel Harekat PÖH alımı ne zaman ve 2018 PÖH alımları hakkında son dakika açıklamaları hakkında merak ettikleriniz.

PÖH İÇİN VEKİLDEN KRİTİK AÇIKLAMA

İstanbul Milletvekili Arzu Erdem Twitter hesabından açıklamalarda bulundu. Atanamayan öğretmen, sağlıkçı, emeklilikte yaşa takılan ve toplumun daha birçok kesiminin sorunlarını sık sık dile getiren, özellikle polis adaylarının sorunlarıyla yakından ilgilenen Arzu Erdem yine bu minvalde paylaşımlar yaptı. PÖH alımı ve öğretmen ataması konularına değindi.

'CİNSİYET AYRIMI OLMASIN'

Daha önce de kadın PÖH alımı konusunda kamuoyu oluşturan ve İçişleri Bakanı Soylu ile de görüşmeler yapan Milletvekili Arzu Erdem, bu konuyu tekrar dile getirdi. Vatan aşkının cinsiyeti olmadığını, İçişleri Bakanı Soylu’nun mecliste söz verdiği gibi kadın özel harekat polisi alımı da yapılması gerektiğini ifade etti.

ÖĞRETMEN ATAMALARINA DA DEĞİNDİ

Öğretmen ataması konusunu da Erdem gündeminde tuttu. 100 binden fazla öğretmen ihtiyacı olduğunun açıklanmasına rağmen 20 bin öğretmen ataması yapılacak olmasına anlam veremediğini, en azından 40 bin öğretmen alımı olması gerektiğini dile getirdi. Yine daha önce TBMM’de yaptığı konuşmayı görsel olarak takipçileriyle paylaştı.

2018 PÖH ALIMI OLACAK MI?

Polis Özel Harekat PÖH alımı ne zaman yapılacak? Buna göre PÖH alımlarının 2018 yılı içerisinde yapılması beklenmekte olup büyük ihtimal ile 21. dönem POMEM eğitimleri ortalardayken yeni bir ilan yayımlanabilir ve bu ilan Polis Özel Harekat PÖH sınıfı için yapılabilir çünkü iki dönemdir POMEM'e on binlerce normal polis memuru olacak öğrenci alımı yapıldı ve adaylar sıranın PÖH sınıfında olduğunu düşünmektedir.

LİSE MEZUNLARI BAŞVURABİLİR Mİ?

Emniyet Genel Müdürlüğünün en kısa süre içerisinde Polis Özel Harekat PÖH sınıfı için öğrenci alımı yapması bekleniyor. Peki PÖH alımına lise mezunları başvurabilir mi? Buna göre PÖH alımlarına en az önlisans mezunu öğrencileri kesin olarak başvuru yapabilecek fakat başvuru sayısının artırılması için lise mezunu adaylarının da başvuru yapmasına olanak sağlanabilir.

PÖH OKULLARI

En son 17-18 aralık 2016 tarihinde mezun veren polis özel harekat okulları o tarihten sonra yeni adayları beklemeye başladılar. Geçtiğimiz günlerde de polis meslek eğitim merkezlerinin mezun vermesinin ardından şuanda bütün polis meslek eğitim merkezleri boş şekilde öğrencileri beklemektedir. Şuanda tüm polis meslek eğitim merkezlerinin boş olması nedeniyle kesin olarak şu okullar da polis özel harekat eğitimi verecektir diyemeyiz ancak geçen dönem mezun veren okullar şu şekildedir.

PÖH Eğitimi Veren Okullar Hangileri?

1- Balıkesir Polis Meslek Eğitim Merkezi

2- Merzifon Polis Meslek Eğitim Merkezi

3- Karabük Polis Meslek Eğitim Merkezi

4- Kırşehir Polis Meslek Eğitim Merkezi

5- Niğde Polis Meslek Eğitim Merkezi

6- Erzincan Polis Meslek Eğitim Merkezi

PÖH YAŞ SINIRI

18 yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olanlar Polis Özel Harekat başvurusunda bulunabilirler.

2017 PÖH Yaş Şartı: 31 Aralık 1990 ve sonrasında doğanlar, 18 yaşını tamamlamış olmak şartıyla Polis Özel Harekat alımlarına başvurabilirler.

2018 PÖH Yaş Şartı: 31 Aralık 1991 ve sonrasında doğanlar, 18 yaşını tamamlamış olmak şartıyla Polis Özel Harekat alımlarına başvurabilirler.

POLİS ÜCRETLERİ NE KADAR?

Polis maaşları hesaplanırken özel harekat polisi, çevik kuvvet polisi ya da doğuda görev yapan polis şeklinde maaşlar hesaplanmaz. Özel harekatçı bir polisin maaşı ile normal polisin maaşı aynıdır. Ya da çevik kuvvet polisi ile trafik polisinin maaşı aynıdır. Ancak aldıkları görev tazminatları farklıdır. Batıda görev yapan polis görev tazminatı olarak 100 TL alırken, doğuda görev yapan polis 400-500 TL kadar bir görev tazminatı alır.

Özel Harekat Polisi Maaşı: 4500-5000 TL

Çevik Kuvvet Polisi Maaşı: 3800-4500 TL

Trafik Polisi Maaşı: 3400-4000 TL

BAYANLAR İÇİN KADRO

Geçtiğimiz gün TBMM'de MHP'li Arzu Erdem, geçtiğimiz yıl yapılan PÖH alımında bayan adaylara hiç kadro ayrılmadığını gündeme getirmiş ve İçişleri Bakanlığına yeni dönem alımında bayan PÖH alımı olacak mı sorusunu yöneltmişti. Bakan Soylu ise yeni dönem de bayan adaylara da kadro ayrılacağını onların öağdur edilmeyeceğini söyledi. Bakan Soylu'nun bu açıklaması KHK'dan aylar sonra gelmişti. Bu nedenle yapılacak PÖH alımında bayan alımı arttırılması beklenmektedir. Bu da genel alım sayısının artması anlamına gelmektedir.

ÖZEL HAREKATÇI NASIL OLUNUR?

Öncelikle polis olabilmek için Polis Meslek Yüksekokulu yani PMYO'na katılmanız gerekmektedir. Lise ve dengi bir okuldan mezun olan bunun yanında gerekli başvuru şartlarını sağlayan kimseler alım olduğu sürece PMYO okuyabilmektedir. Daha sonra ise aynı tıpta olduğu gibi polislik mesleğinde de branş seçebilir ve o alana yönelebilirsiniz.

Özel harekat polisi olmak için iki farklı yöntem bulunmaktadır. PMYO öğrencisi iken seçiminizi özel harekat polisi olmak istiyorum şeklinde yapabilir ya da kadrodayken ve başka bir birimde görev yapmakta iken gerekli şartları sağlamanız durumunda müracaatınızı polis özel harekat olmak istiyorum şeklinde belirtmeniz durumlarında özel harekatçı olabilirsiniz. Peki ama nasıl? Öncelikle 671 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile özel harekat polisi olma şartlarında bazı değişikliklere gidildiğini belirtmek isteriz.

Özel Harekat, terorizm ve kaçakçılık gibi yasadışı olayların yerleşkelerine yapılan ani baskın görevlerinde yer alır.Olağanüstü durumlara hazırlıklıdırlar. Üstün eğitim ve tehçizata sahiptirler. Bu üstün hizmete göre eğitilen polisler belli eğitimlerin ardından atamaları yapılır ve göreve başlarlar. Bu yılda ihtiyaç duyulduğu için 10 bin PÖH alımı yapılacağı açıklandı. Alım yapılacak adayların tamamı erkeklerden oluşacak. 

Polis Özel Harekat (PÖH) başvurularına ilişkin son dakika haberi gelmeye devam ediyor. 2018 PÖH alımları için başvuruların ne zaman başlayacağını merak eden adayları heyecanlandıran bir açıklama geldi. Peki polis alımları ne zaman başlayacak? PÖH başvuru formu yayınlandı mı?Şartlar neler? Kimler PÖH olabilir? Polis Akademisi geçtiğimiz hafta başvurular yapmış ve adaylar için şartları belirlemişti. Bu açıklamaların ardından binlerce vatandaş başvuru yaparak mesleklerine başladılar. Yeni yılla birlikte en çok aranan konuların başında yine PÖH 2018 alımları geliyor. Alımlara ilişkin tüm ayrıntıları haberimizden bulabilir, detayları öğrenebilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN