Putin düşürülen SU-24 tipi savaş uçağının kara kutusunu inceledi

Putin düşürülen SU-24 tipi savaş uçağının kara kutusunu inceledi

Vladimir Putin Suriye sınırında düşürülen SU-24 tipi savaş uçağını kara kutusunu inceledi. Putin, incelemeler sonucu uçağın nerede düşürüldüğünün tespit edileceğini belirtirken, kara kutudan nasıl bir sonuç çıkarsa çıksın Türkiye'ye olan tavrın değişmeyeceğini söyledi.

Rusya Devlet Başkan Vladimir Putin düşürülen SU-24 tipi savaş uçağının kara kutusunu inceledi. Uçağın kayıt cihazına dokunan Putin, “Buradan nasıl bir sonuç çıkarsa çıksın Türkiye’nin yaptıklarına bakış açımız değişmeyecektir” dedi.

"Haince sırtımızdan vurulduk" ifadesi tekrarlandı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu’nun getirdiği kara kutuya bakarak Türkiye yönetimine dargınlığını bir kez daha dile getiren Putin, “Kendimi düzeltmem gerek. Orada neler yaşandığını elbette en ince ayrıntısına kadar öğrenmemiz gerek. Hatta başka yabancı ülke uzmanları da kara kutunun çözümü esnasında tanık olarak davet edilmeli ama bir kez daha tekrarlıyorum. Dost ve hatta müttefikimiz saydığımız, teröre karşı birlikte savaşmayı düşündüğümüz Türkiye yönetiminden haince sırtımızdan vurulduk” ifadesini kullandı.

15-12/09/47jpg.jpg

Kara kutu 4 saat sonra Kremlin'e getirildi

Türk jeti tarafından vurularak düşürülen Su-24 bombardıman uçağı kara kutusunun bulunduğu öğleden sonra Suriye’deki Rus askeri birlikleri tarafından açıklanmıştı. Bunun için Türkiye sınırı bölgesinde çatışmaya girildiği de kaydedilmişti. Kara kutunun bulunmasıyla Kremlin Sarayına nakledilmesi arasında 4 saatten az süre geçmiş oldu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN