Rahibin telefonunda FETÖ’cü subay listesi

Rahibin telefonunda FETÖ’cü subay listesi

ABD’nin serbest bırakılmasını istediği Rahip Craig Brunson’un cep telefonunda ‘temas kurulacaklar’ FETÖ’cü subaylar listesi çıktığı öğrenildi. Telefonunda maklube yapımı videosu da bulunan Brunson’un, bir örgüt hücresiyle bağlantılı olduğu değerlendiriliyor.

HİLAL ÖZTÜRK / İSTANBUL

ABD’nin ısrarla Türkiye’den istediği İzmir Alsancak’taki Protestan Diriliş Kilisesi Rahibi Andrew Craig Brunson’un cep telefonunda yapılan incelemere FETÖ’cü subayların isimlerinin bulunduğu ‘temas kurulacaklar’ listesi ele geçirildiği öğrenildi. Karar’ın güvenilir kaynaklardan aldığı bilgilere göre, Brunson’un cep telefonunda ayrıca maklube yapımı videosu olduğu belirlenirken, bir FETÖ hücresiyle bağlantılı olduğu tespiti yapıldı.

Brunson geçen kasım ayından bu yana FETÖ soruşturması kapsamında İzmir’de tutuklu. Donald Trump-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan zirvesinde de serbest bırakılma talebi gündeme gelen rahip Brunson’un geçtiğimiz eylül ayında milli güvenliği tehdit eden faaliyetlerde bulunduğu iddiasıyla, eşi Norine Lyn Brunson’la birlikte sınır dışı edilmesine karar verildi. 20 yıldır Türkiye’de yaşayan Brunson ve eşi evinden alındı.

Türkiye’deki oturum izinleri de bittiği için Göç İdaresi’ne teslim edilen Brunson çifti, sınır dışı işlemleri devam ederken FETÖ soruşturmasındaki bir gizli tanık ifadesiyle gözaltına alındı. Gizli tanık ifadesinde, çeşitli illerde misyonerlik faaliyetlerinde bulunan Brunson’un örgütün İzmir imamı Bekir Baz ile irtibatlı olduğunu, Zaman Gazetesi’ne çok sık gittiğini söyledi. Gizli tanık, Brunson’un FETÖ ile ilgili övücü nitelikte sözler söylediğini ve örgütle yakın ilişkisi olduğunu anlattı. Rahip Brunson hakkındaki iddialar ve telefonundan elde edilen somut delillerle örgütle bağlantısı konusunda önemli bir şüphe oluştuğu ve bu nedenle tutuklandığı belirtildi. Bir rahip olan Brunson’un telefonunda ‘temas kurulacaklar listesinde’ FETÖ’cü subayların çıkması güçlü delillerden biri olarak gösteriliyor.

İŞ ADAMLARINA BANK ASYA OPERASYONU

Mersin’de FETÖ operasyonunda örgüte finansman sağladığı ileri sürülen 29 iş adamı gözaltına alındı. Mersin Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında, FETÖ’ye finansman sağladığı belirlenen 47 iş adamı hakkında gözaltı kararı verildi. Bunun üzerine operasyon başlatan Emniyet Müdürlüğü ekipleri, aralarında kentte tanınmış bazı iş adamlarının da olduğu 29 şüpheli yakalandı. Adreslerinde bulunamayan 18 şüpheli ise aranıyor. Şüphelilerin kapatılan Bank Asya’da hesap artırımı yaptığı, örgütle bağlantılı derneklerde üyelik kayıtlarının olduğu, terör örgütüyle ilişkili kişilerle birlikte yurt dışına çıkış yaptıkları ve örgütün üst yöneticileriyle aynı otelde aynı tarihlerde kaldıklarının tespit edildiği bildirildi. Bu arada İstanbul’da ByLock kullandıkları belirlenen ve konuşma içerikleri çözüölenmiş 36 kişihakkarında gözaltı kararı verildi. Şüphelilerin yakalanması için polis operasyonları başladı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN