Rusya, düşen uçağın kendisine ait olduğunu doğruladı

Rusya, düşen uçağın kendisine ait olduğunu doğruladı

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Türk hava sahasını ihlal ettiği için Suriye sınırı yakınlarında düşürülen uçağın Rus Hava Kuvvetleri'ne ait olduğu bildirildi. Bakanlık, SU-24 tipi uçağın yerden vurulduğunu ve Türk hava sahasını ihlal etmediğini öne sürdü.

Rusya, Hatay'ın Suriye sınrına yakın bir noktasında Türk F-16'ları tarafından düşürülen SU-24 tipi uçağın kendisine ait olduğunu doğruladı.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, uçağın yerden açılan bir ateş sonucu düşürüldüğü ve Türk hava sahasını ihlal etmediği savunuldu. Açıklamada ayrıca paraşütle atlayan pilotların akıbetine dair henüz bir bilgiye ulaşılamadığı ifade edildi.

SU-24 tipi uçak, Türk hava sahasına girdiği gerekçesiyle vurulmuş, uçak Suriye'de Türkmen Dağı yakınlarına düşmüştü. Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada uçağın Rusya'ya ait olduğu bildirilmişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN