Rusya en büyük askeri üssünü Tacikistan başkentine konuşlandırdı

Rusya en büyük askeri üssünü Tacikistan başkentine konuşlandırdı

Tacikistan'ın güneybatısındaki Kulyap kentinde bulunan ve Rusya'nın yurt dışındaki en büyük askeri üslerinden olan 201. askeri üs bünyesindeki Motorize Piyade Alayı, başkent Duşanbe'ye konuşlandırıldı.

Rusya Savunma Bakanlığı Merkez Askeri Bölge basın servisinden yapılan açıklamada, Tacikistan'ın Afganistan ile sınırındaki Kulyap kentinde bulunan 201. Rus Askeri Üssü bünyesindeki Motorize Piyade Alayı'nın askeri hazırlığının ve potansiyelinin artırılması amacıyla Duşanbe'ye konuşlandırıldığı bildirildi.

Değişikliğin Tacikistan Savunma Bakanlığı ile yapılan uzlaşma sonucunda gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, Tacikistan'daki Rus askeri üssünün asker sayısı ve amacının değişmediği vurgulandı.

Tacikistan'daki Rus askeri üssünde 7 binden fazla asker bulunuyor. Tacikistan ve Rusya arasında Ekim 2012'de varılan anlaşma uyarınca, üs 2042 yılına kadar faaliyet gösterebilecek.

TAŞKENT/AA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN