Rusya Savunma Bakanlığı'ndan Stratfor haberine yalanlama

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan Stratfor haberine yalanlama

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, Suriye'de bir IŞİD saldırısında bir dizi Rus helikopterinin imha edildiği ve askeri personel arasında hayatını kaybedenler olduğu yönündeki haberleri yalanladı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, "Suriye'deki helikopterlerimizin hepsi terörist gruplara yönelik önceden planlanan görevlerini yerine getirmeye devam ediyor. Rus üssündeki personelden hayatını kaybeden de olmadı" dedi.

Sputnik'in haberine göre Konaşenkov, "Bir dizi Rus helikopterinin ve onlarca kamyonunun imha edildiğine dair söylentiler, IŞİD propagandacılarına ait. IŞİD'ciler, haber dedikleri bu şeyi yaklaşık on gün önce 'satmaya' çalıştılar" ifadelerini de kullandı.

STRAFOR NE DEMİŞTİ?

Daha önce BBC, ABD'li istihbarat şirketi Stratfor'dan aldığı uygu görüntülerine dayandırdığı haberinde, antik Palmira kenti yakınlarında Rusya'nın kullandığını söylediği Tiyas üssünün IŞİD'in saldırısında neredeyse yerle bir olduğunu iddia etmişti.

Stratfor da üssün yerle bir edildiğini belirttiği 14 Mayıs tarihinde, militanların Rusya'nın dört helikopterini ve mühimmat yüklü onlarca kamyonunu imha ettiğini öne sürmüştü.



İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN