Rusya, Türk turizm ve inşaat şirketlerine yasak koydu

Rusya, Türk turizm ve inşaat şirketlerine yasak koydu

Rusya Başbakanı Medvedev, Türk turizm ve inşaat şirketlerinin Rusya'da faaliyet göstermesini yasaklayan kararnameyi imzaladı.

[Karar]

Rusya Bakanlar Kurulu'ndan yapılan açıklamada, Başbakan Dimitri Medvedev'in, 1 Ocak 2016 itibariyle geçerli olmak üzere Türkiye'ye yönelik yeni ekonomik yaptırımlar uygulanmasını içeren kararnameyi imzaladığı bildirildi.

Kararnameye göre, Türk turist acenteleri, oteller ve Rusya'da konuk hizmetleri sağlayan şirketlerin ülkede faaliyet göstermesi yasaklandı. Ayrıca inşaat, mimarlık ve kereste ticareti alanlarında da Türk şirketlerine yasak kondu.

Yaptırımlardan önce yapılan anlaşmalar etkilenmeyecek

Yaptırımların yürürlüğe girme tarihinden önce imzalanmış olan sözleşmelerin yeni yaptırım kararından etkilenmeyeceği belirtilen açıklamada, bazı Türk şirketlerinin de Rusya’da faaliyet göstermesinin yasaklandığı belirtildi. 

24 Kasım'da bir Rus savaş uçağının türk hava sahasını ihlal ettiği gerekçesiyle düşürülmesinin ardından iki ülke arasındaki ilişkiler gerilmişti. Rusya, turizm ve tarım başta olmak üzere pek çok alanda Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırımlar uygulamaya başlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN