Rusya'da Türk fabrikasına silahlı baskın

Rusya'da Türk fabrikasına silahlı baskın

Rusya'da faaliyet gösteren bir türk fabrikası, silahlı ve kar maskeli kiişiler tarafından basıldı. Fabrikanın Türk yöneticilerinin sınırdışı edileceği öğrenildi.

Rusya'nın Rostov-na Don şehrindeki Türk halı fabrikası, maskeli ve silahlı kişiler tarafından basıldı. Merinos şirketine ait olduğu belirtilen fabrikaya düzenlenen baskını düzenleyen kişiler, kendilerini güvenlik görevlisi olarak tanıttı.

Fabrikanın Rus müdürü Svetlana Zimina, TASS ajansına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Bizim fabrikayı Rus makamları sıkça denetliyor. Ancak bu sefer olay denetimden ziyade baskını andırıyordu. Otomatik silahlı ve kar maskeli çok sayıda kişi Polis ve güvenlik servisi elemanı oldukları söyleyerek içeri daldı. Fabrikadaki üretimi durdurmak zorunda kaldık. Ne aramaya geldiklerini bilmiyorum. Ancak fabrikanın ana bilgisayarındaki hard disklerini söktüler. Bizim fabrikada genelde kadın işçiler çalıştığı için hepimizin ödü koptu. Böyle bir şey şimdiye kadar ne duyduk ne de gördük” dedi.

Fabrikanın Türk yöneticilerine sınırdışı

Zimina ayrıca “Fabrikamızda yönetici kadrosunda Türk vatandaşı 9 kişi de çalışıyor. Onların elinde gerekli tüm evrak ve çalışma izinleri de var. Buna rağmen bize ulaşan bilgiye göre Rusya’dan sınır dışı edileceklermiş. Neye istinaden kimse bilmiyor” dedi.

Rusya, Türk hava sahasını ihlal eden savaş uçağının düşürülmesinden sonra Türkiye'ye yönelik ticari yaptırımlar uygulamaya başlamıştı. Geçtiğimiz günlerde bir fuar nedeniyle Rusya'da bulunan 40 işadamı gözaltına alınmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN