Medvedev, Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırım kararını imzaladı

Medvedev, Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırım kararını imzaladı

Rusya Başbakanı Dmitri Medvedev, Türkiye'ye yönelik ekonomik yaptırımlar içeren kararı imzaladı.

Rusya Başbakanı Dimitri Medvedev'in, Türkiye'den tarım ürünleri ithalatına kısıtlamalar getiren kararı imzaladığı bildirildi. Türkiye'den alımı kısıtlanacak ürünler arasında meyve, sebze ve beyaz et yer alıyor. Karar, 1 Ocak 2016'dan itibaren geçerli olacak.

Rusya hükümeti tarafından yapılan açıklamada ek olarak sadece düne kadar belirsiz kalan yaptırımların yürürlüğe giriş tarihi netleşmiş oldu. Hükümetin resmi internet sitesinde Rusya’nın Türkiye’den ithalatını durduracağı ürünlerin listesi yayımlandı.

Listede olanlar ve olmayanlar

Rusya’nın ithalatını durduracağı ürünler listesi domates, soğan, üzüm ve elma gibi sebze ve meyve ürünleri ile tavuk ürünlerini kapsıyor. Rusya’nın çoğunlukla Türkiye’den ithal ettiği ürünlerin başında gelen limon ve fındık ise listede yer almadı.

Yılın ilk 11 ayında Rusya Türkiye’den 704.6 milyon dolarlık meyve-sebze ithal etti.

Charter uçuşları da durduruldu

Kararname sonucunda ayrıca Türkiye ve Rusya arasındaki projelerin desteklenmesi için kurulması planlanan ortak fon askıya alınırken, bugünden itibaren Rusya ve Türkiye arasında gerçekleşen charter uçuşların da durdurulduğu açıklandı.  

Başbakan Yardımcısı İgor Şuvalov, dün yaptığı açıklamada Türkiye'den zirai ürün ithalatının yasaklanacağını bildirmişti. Rusya, bugün Türkiye'den ithal edilen 108 ton beyaz eti geri göndermişti.

Rusya ayrıca Türkiye ile vize serbestisinin de 1 Ocak 2016'dan itibaren askıya alınacağını açıklamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN