Rusya Eğitim Bakanı: Türk öğrencilere yaptırım uygulamayacağız

Rusya Eğitim Bakanı: Türk öğrencilere yaptırım uygulamayacağız

Rusya Eğitim Bakanı Dimitri Livanov, ülkelerinde eğitim gören Türk öğrencilere uçak krizi nedeniyle bir yaptırım uygulanmayacağını bildirdi.

Rusya Eğitim Bakanı Dimitri Livanov, gazetecilere yaptığı açıklamada Rusya ile Türkiye arasında yaşanan uçak krizinin Rusya'da eğitim gören Türk vatandaşı öğrencileri etkilememesi için ek önlemler alındığını söyledi.

Rus haber Ajansı Ria Novosti'de yer alan habere göre Livanov, "Bizde eğitim gören Türk vatandaşı öğrencilere yönelik hiçbir kısıtlama söz konusu değil. Aksine tüm üniversitelerimize tebligatlar göndererek, Türk öğrencilerin koruma altına alınması talimatı verdik" dedi. Rusya'da yaklaşık bin kadar Türk öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Bakan, bugüne kadar hiçbir olayın yaşanmadığını belirtti. Livanov, Türkiye'de eğitim gören Rus öğrenci sayısının ise yüzü geçmediğini belirtti.

Rusya, Türk hava sahasını ihlal eden uçağının düşürülmesinin ardından Türkiye'ye yönelik ticaret ve turizm alanlarında yaptırımda bulunmuştu.

MOSKOVA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN