Rusya'dan NATO'ya: Türkiye'nin hava savunmasını güçlendirmeyin

Rusya'dan NATO'ya: Türkiye'nin hava savunmasını güçlendirmeyin

Rusya'nın NATO Büyükelçisi Aleksander Gruşko, uçak krizinden sonra NATO'nun Türkiye'nin hava savunmasını güçlendirme girişimlerinin terörle mücadeleyi olumsuz etkileyeceğini öne sürdü.

Rusya'nın NATO Büyükelçisi Aleksander Gruşko, Moskova ile Ankara arasındaki uçak krizi nedeniyle Türkiye'nin hava savunma sistemlerini güçlendirme girişimlerinin doğru olmadığını savundu. Gruşko, bu faaliyetlerin "Suriye'de terörizme karşı kurulacak koalisyonu olumsuz etkileyeceğini" söyledi.

"Türkiye NATO'nun çabalaıryla Rusya'yı baskı altına almaya kalkarsa..."

Gruşenko, “Türkiye’nin hava savunma gücünü artırmaya yönelik girişimlerin, terörist örgütlerden kaynaklanan muhtemel tehditleri yok etme göreviyle uyuştuğundan emin değiliz” dedi.

Rus temsilci, “Türkiye NATO’nun çabalarıyla Rusya’yı baskı altına almaya kalkarsa, bu terörizme karşı uluslararası bir koalisyon oluşturulmasının önünde engel oluşturur” diye konuştu.

MOSKOVA/DHA

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN