New York Post 'Sakın' diyerek uyardı! Dolabında bu besinlerden olan hemen çöpe atsın: Doyurmuyor resmen zehirliyor

New York Post 'Sakın' diyerek uyardı! Dolabında bu besinlerden olan hemen çöpe atsın: Doyurmuyor resmen zehirliyor

Sağlıklı bir yaşamın sırrı elbette ki sağlıklı ve dengeli beslenmeden geçiyor. Bu yüzden bazı besinlerden olabildiğince uzak durmak gerekiyor. Sağlıklı bir yaşam için tüketilmemesi gereken besinlere karşı ise ABD’li New York Post ‘Sakın’ diyerek uyardı! İşte, insan sağlığı için en zararlı yiyecekler…

Tükettiğimiz besinlerin vücudumuza olumlu veya olumsuz etkileri oluyor. Bu yüzden tükettiğimiz besinlere dikkat etmemiz büyük önem taşıyor. Birçoğumuzun beslenme düzeninde olmazsa olmazlarından olan, yemeden duramadığımız ve tadına doyamadığımız besinler ise aslında bize yarardan çok zarar sağlıyor. Peki bu besinler nelerdir? İşte, sağlıklı bir yaşam için asla tüketmememiz gereken o besinler…

UZAK DURULMASI GEREKEN BESİNLER

İŞLEM GÖRMÜŞ ET ÜRÜNLERİ

uzak-durulmasi-gereken-besinler-1.jpg

Kahvaltılarda çok fazla tükettiğimiz sucuk, pastırma ve hindi füme gibi işlenmiş et ürünleri sağlık için gerçekten korkunç derecede zararlı. Sosisli sandviçler, şarküteri et ürünleri, paketli sucuk gibi ürünler mümkün olduğunca tüketilmemeli. Öyle ki bu ürünler Dünya Sağlık Örgütü tarafından 1’inci grup kanserojen olarak sınıflandırıldı. Taze ette bulunmayan kimyasallar içeren bu ürünler kanserin en büyük davetçisi.

RAFİNE KARBONHİDRATLAR

uzak-durulmasi-gereken-besinler-2.jpg

Rafine karbonhidratlara örnek olan beyaz ekmek, beyaz pirinç ve makarna, hamur işleri, pizza gibi besinler vücudu iltihaplanmaya teşvik ediyor. Ayrıca bu besinlerde şeker oranı yüksek olduğu için obezite riskini de artırıyor.

HİDROJENE YAĞ İÇERİKLİ BESİNLER

Hidrojene yağ kategorisi, çeşitli paketlenmiş gıda ve fast food ürününü kapsıyor. Yapılan araştırmalarda hidrojenlenmiş yağların ölüm oranlarını artırıcı etkisi olduğu ortaya konulmuştur.

uzak-durulmasi-gereken-besinler-3.jpg

Fıstık ezmesi, cips gibi ürünler yoğun miktarda hidrojene yağ içerdiği için bu ürünleri alırken üzerindeki içerik kısmını okumanız ve bu yağlardan uzak kalmanız sağlığınız için büyük önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN