Şahika Encümen şehitler için Şehitler Köprüsü’nün iki kat derinine daldı

Şahika Encümen şehitler için Şehitler Köprüsü’nün iki kat derinine daldı

Milli sporcu Şahika Ercümen, Antalya Kaş’ta dünyada ilk kez denenen ‘değişken ağırlık paletli’ dalışında 110 metreyle dünya rekoru kırdı. 2 dakika 44 saniye su altında nefessiz kalan rekortmen, ‘Şehitlerimiz için tek nefes, tek yürek’ pankartı açtı. “Bu dalışla şehit çocuklarına öğrenim desteği sağlanacak” diyen Ercümen, mutluluğunu da iki şehit çocuğuyla birlikte paylaştı.

 

İlklerin sporcusu Şahika Ercümen’den bir zafer daha... Antalya Kaş’ta dünyada ilk kez denenen ‘değişken ağırlık paletli’ dalında 110 metreye dalan milli sporcu Encümen, Akdeniz’in serin sularından zaferle çıktı. Yaşadığı mutluluğu iki şehit çocuğuyla paylaşan milli sporcu, denizde ‘Şehitlerimiz için tek nefes, tek yürek’ pankartı açtı. 2 dakika 44 saniye suyun altında kalan Encümen, dünya rekoruyla sonuçlanan denemesine iki yıl boyunca hazırlandığını söyledi.

BAYGINLIK GEÇİRİYORDU

100 metrenin altındaki dalışların tehlikeli sonuçlar doğurabileceğini dile getiren milli sporcu, bir ara baygınlık geçirmenin eşiğinden döndü. Tüm denemelerini bir sosyal sorumluluk projesiyle birleştiren Ercümen, bu kez nefesini şehitler ve şehit çocukları için tuttu. Rekor sayesinde yüz şehit çocuğuna maddi yardım sağlanmasına katkıda bulunan Encümen’in zaferiyle Orfoz balıklarının korunmasına da dikkat çekildi. -DHA

ANTALYA/DHA



İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN