Saldıran olursa cezası ağır olur

Saldıran olursa cezası ağır olur

TSK’nın İdlib’e intikal eden keşif timi, şehir merkezi ve yakınlarında üs ve kontrol noktaları oluşturmak için çalışmalarına başladı. İdlib’deki tüm gruplar ‘anlaşmaya rağmen saldırı olursa, cezası ağır olur’ mesajıyla uyarıldı. TSK’nın bütün harekatı toplam 25 bin asker yürüteceği de gelen biligiler arasında.

HİLAL ÖZTÜRK / İSTANBUL

Astana zirvesinde alınan kararların uygulanması amacıyla önceki gün sınırı geçen TSK, İdlib şehir merkezi ve yakın bölgede üs ve kontrol noktaları oluşturmak için çalışmalarını sürdürüyor. Karar’ın manşetten duyurduğu ÖSO ile HTŞ arasındaki anlaşma gereği muhalifler kuzeyde Afrin sınırında konuşlandı. Karar’a konuşan bölgedeki askeri kaynakların verdiği bilgiye göre, bordo-bereli özel kuvvetler, keşif timi ile İdlib şehir merkezi ve yakınlarda üs ve kontrol noktaları oluşturmak için inceleme yapıyor. TSK şehir merkezi ve yakınlarında kuracağı üs ve kontrol noktalarıyla çatışmasızlık süreci için faaliyetlerini sürdürecek. HTŞ ve diğer gruplar TSK ve ÖSO’ya yönelik herhangi bir saldırı yapmayacak. Yaşanabilecek provakasyonlar için de önlem alındığı, saldırı durumunda hızla harekete geçilerek sorumluların cezalandırılacağının bölgedeki gruplara iletildiği belirtildi.

Askeri kaynaklar dün basına yansıyan çatışma haberlerinin aksine durumun sakin olduğunu bildirdi.  TSK’nin İdlip merkezi ve çevresinde konuşlanması sonrası, kontrolün tam olarak sağlanmasına çalışılacak. Buna göre şehirdeki siviller ve muhaliflerin can güvenliği başta olmak üzere, rejim güçleriyle çatışma, provakatif saldırılar gibi güvenlik ihlallerinin yaşanmaması için önlemler alınacak.

TSK’nın bölgede 25 bin askerle konuşlanacağı belirtiliyor. Türkiye’nin bundan sonraki adımının ise Afrin operasyonu olacağı belirtiliyor. Afrin sınırına konuşlanan ÖSO güçleriyle, bu bölgede planlanan operasyon için hazırlıklar yapılacağı ifade ediliyor. Ancak öncelikle İdlip’te çatışmasızlığı kalıcı hale getirmek için çalışmalar yürütüleceği belirtiliyor.

TEHDİT BİTENE KADAR İDLİB’DEYİZ

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, İdlib harekatının ‘gerektiği kadar süreceğini’ söyledi. Güneydoğu Avrupa Savunma Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere Gürcistan’ın Batum kentinde temaslarda bulunan Canikli, MEB’in yaptığı Türk Okulu’nu ziyaret etti. Canikli, bir 6. sınıf öğrencisinin Türk askerinin İdlib’e intikaliyle ilgili sorusuna “Orada birlikte hareket ettiğimiz ÖSO var, yani Suriyeli. Onlar kendi topraklarını kendileri savunuyorlar, biz de onlara destek veriyoruz” diye konuştu. Aynı öğrencinin “operasyonun ne zaman biteceğine” yönelik sorusuna da Canikli “Allah bilir. Ne zaman tehdit ortadan kalkarsa. Yani Suriye’den gelen Türkiye’ye yönelik tehditler tamamen ortadan kalkana kadar bizim oralarda olmamız gerekiyor” yanıtını verdi.

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN