Şampiyonluk garanti değil

Şampiyonluk garanti değil

Galatasaray derbisini kazanan Beşiktaş'ın ligin bitmesine 12 hafta kala şampiyonluğu garantilediği söylemleri yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Zirve yarışının nasıl süreceği konusuna temkinli yaklaşan futbol otoriteleri, Siyah-Beyazlılar'ın Başakşehir ile oynayacağı karşılaşmaya dikkat çekerek, "Artık her maç final" yorumunu yaptı.

Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray'ı 1-0'la geçen Beşiktaş'ın, sezonu erkenden bitirdiği yüksek sesle konuşuluyor... Fenerbahçe ve Galatasaray'ın zirveden uzaklaşması ve Siyah-Beyazlıların en yakın rakibi Medipol Başakşehir'le de arasında 4 puan farkın bulunması da bu iddiaların ortaya atılmasında en büyük etken olarak göze çarpıyor.

Derbi mücadelesiyle birlikte Galatasaray'la puan farkını 10'a yükselten, Fenerbahçe'nin ise 12 puan önünde bulunan Beşiktaş'ta derbi galibiyet sonrası keyifler yerinde.

Geçen sezonu zirvede tamamlayan ve bu sezon da ipi göğüslerse 3. yıldızını takacak Siyah-Beyazlılar, Süper Lig'de şampiyonluğa kilitlendi. Önünde final niteliğinde 12 maçı bulunan Beşiktaş'ın en dikkat çeken karşılaşmaları Trabzonspor, Medipol Başakşehir ve Fenerbahçe ile oynayacağı karşılaşmalar...

27. haftada Trabzonspor deplasmanına gidecek Siyah-Beyazlı takım, zirvenin en yakın takipçisi Medipol Başakşehir ile de 29. haftada deplasmanda karşılaşacak.

AHMET AKCAN: BEŞİKTAŞ BİR ADIM ÖNDE

30. haftada Kara Kartal ezeli rakibi Fenerbahçe'yi Vodafone Arena'da konuk edecek. Şampiyonluk yarışının bunhdan sonraki seyriyle ilgili Karar gazetesine konuşan teknik direktör Ahmet Akcan, Beşiktaş'ın zirve mücadelesi anlamında büyük bir avantaj yakaladığını ve Başakşehir'e göre bir adım önde olduğunu söyledi. Şampiyonluğa en yakın takım olarak görünen Beşiktaş'ın puan farkını koruyabileceğini düşünen Akcan, "Başakşehir'le aralarında büyük bir mücadele olacak. Başakşehir-Beşiktaş maçı var önümüzde ve iki takım açısından bu mücadelenin anlamı büyük olacak. O karşılaşmaya kadar her iki taraftan da kopma beklemiyorum" dedi. Öte yandan Tayfur Havutçu, Güvenç Kurtar, Hüseyin Kalpar ve Recep Çetin de sezonun henüz bitmediğini dile getirdi...

TEKNİK DİREKTÖR GÜVENÇ KURTAR: BAŞAKŞEHİR BÜYÜK TEHLİKE

Bu futbolda hiçbir şeyin garantisi yok. Arkandan 4 puanla Medipol Başakşehir geliyor. Galatasaray'ın ise 12 maçta 10 puanı kapatması çok zor. Başakşehir, Beşiktaş için çok büyük bir tehlike. Abdullah Avcı'nın ekibi istikrarlı bir takım. Beşiktaş böyle devam ederse ipi gögüsler. Ancak artık hiçbir maçı kolay değil. Her maç final nitelğinde. Lig erken bitti sözlerine katılmıyorum, şampiyonluk garanti değil. Derbi maçı da söylendiği gibi kötü bir derbi değildi. Gayet keyif veren bir futbol izledik.

TEKNİK DİREKTÖR HÜSEYİN KALPAR: MÜTHİŞ ÇEKİŞME YAŞANACAK

Matematiksel olarak şampiyon oldu demek doğru değil ama Beşiktaş'ın bu avantajı yıl sonuna kadar kullanacağını düşünüyorum. Oyuncular da bu durumdan etkilenmez. Rahatlık verebilir ve bu rahatlık daha iyi mücadele etmelerine sebep olur. Öte yandan Başakşehir ve Beşiktaş arasında zirve yolunda büyük bir çekişme yaşanacak. Ligde her şey olabilir. 9 puan öndeyken şampiyonluğu kaybeden takımlarımız oldu. Beşiktaş ayrıca ligde en iyi futbolu oynayan takım olmakla birlikte, oyun olarak büyük istikrar yakaladı.

TEKNİK DİREKTÖR  TAYFUR HAVUTÇU: EN ÖNEMLİ MAÇ ŞU ANDA RİZE

Beşiktaş baktığımız zaman büyük bir avantaj yakaladı. Puan farkını çok açtı ama futbolda her şey olabilir. Lig sonuna kadar da avantajını korumak isteyecektir. Kadro derinliği sebebiyle de Avrupa maçlarından etkilenmeyecek. Öte yandan Beşiktaş'ın en önemli maçı şu anda Rizespor. Her maçı ayrı ayrı düşünecekler. Genel olarak baktığınız zaman da Beşiktaş çok iyi bir sezon geçirdi. Avrupa'da ise şampiyonluk neden olmasın. Galatasaray'dan sonra Beşiktaş da kupayı Türkiye'ye getirsin. Türk futbolu buna ihtiyaç duyuyor.

BEŞİKTAŞLI ESKİ FUTBOLCU RECEP ÇETİN: ŞAMPİYON OLDU HAVASI YANLIŞ

Lig bitti demek abesk olur. Beşiktaş büyük avantaj yakaladı ama önünde Fenerbahçe ve Trabzonspor maçları var ve bu maçlardan 6 puan alma garantisi yok. İyi bir takım kuruldu ama şampiyon oldu havası yanlış. Düşme potasındaki takımlar bile Beşiktaş'ı zorlayabilir. Öte yandan Beşiktaş'ı Başakşehir yerine Fenerbahçe ve Galatasaray kovalasaydı daha büyük çekişme olacaktı. Ayrıca unutulmamalı ki Beşiktaş seneler önce 12 puan önündeydi Fenerbahçe'nin sonra 12 puan geriye düştü ve Fener şampiyon olmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN