Sanık değil tanık

Sanık değil tanık

Rıza Sarraf’ın ABD yargısıyla iş birliği yaptığına dair iddialar, dünkü duruşmada yaşanan gelişmelerle yeni bir boyut kazandı. Yargıç Berman, Halkbank eski yöneticisi Atilla’nın tek sanık olarak yargılanacağını açıkladı. Davanın adı değişirken Sarraf’ın ismi tanık listesine yazıldı.

ABD’de tutuklu olarak yargılanan Rıza Sarraf davasına bakan Yargıç Richard Berman, ‘Sarraf davasının tek sanığının, Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla olacağını’ söyledi. Davada görev yapacak jüri üyelerinin seçimi için yapılan duruşmaya Atilla, mahkum üniforması yerine takım elbise ile çıktı. Rıza Sarraf duruşmaya yine katılmadı. Sarraf’ın savcılıkla işbirliği yaptığına ilişkin iddialar dünkü duruşmada yaşanan gelişmelerin ardından biraz daha netleşti. Sarraf’ın davanın sanığı olmaktan çıkıp ‘tanık’ durumuna geçtiği iddialarını güçlendiren bir başka gelişme daha yaşandı. Daha önce ’ABD Zarrab’a karşı’ olan dava adı ’ABD Atilla’ya karşı’ olarak değiştirilirken, jüri seçimi sırasında dağıtılan ‘potansiyel tanıklar’ listesinde Sarraf’ın adı da yer aldı.

Yargıç Richard Berman jüri, seçim sırasında adaylara bilgi verirken tek sanığın Halkbank Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu eski Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla olduğunu belirterek, jüri adaylarına “Sizin jürilik yapacağınız davada bir tek Mehmet Hakan Atilla yargılanacaktır” dedi. Yargıcın bu açıklaması Reza Zarrab’ın savcılıkla işbirliği yaptığı ve anlaşmaya vardığı iddialarını güçlendirdi. Daha sonra Hâkim Richard Berman, Atilla’nın ABD’nin İran’a uyguladığı yaptırımları yasa dışı yollarla delmek, ABD kurumlarını aldatmak ve kara para aklamakla ilgili suçlarını 6 madde halinde okudu. Önümüzdeki hafta başlaması beklenen duruşmaların 2, 3 veya 4 hafta seri olarak devam edeceğini söyleyen Berman hafta içi her gün başlangıç saati olarak 09.15’i verdi.

17-11/28/screenshot_1.png

Davaya seçilecek jüri üyelerinin ad ve soyadları gizli tutuldu, jüri üyeleri numaralarla tanımlandı. Jüri adaylarının sayısının fazla olması nedeniyle gazeteciler ve diğer izleyiciler duruşmayı başka bir salonda video konferans yoluyla izledi.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN