SDG’yi değil ABD’nin ifadelerini esas alıyoruz

SDG’yi değil ABD’nin ifadelerini esas alıyoruz

Washington’da düzenlenen ve 70 ülkenin temsilcilerinin yer aldığı IŞİD’le mücadele toplantısına SDG’nin de katıldığı iddiasına diplomatik kaynaklar yanıt verdi. Zirveye katılım konusunda SDG tarafından değil ABD’den yapılan açıklamaların esas alındığı vurgulandı.

ÖZEL HABER / HİLAL ÖZTÜRK

Aralarında Türkiye’nin de olduğu 70 ülkenin katılımıyla Washington’da dün başlayan IŞİD karşıtı toplantıda SDG’nin de olduğu iddiasına diplomatik kaynaklar yanıt verdi. KARAR’ın sorusunu cevaplayan diplomatik kaynaklar “Toplantıya iştirak noktasında öne sürdüğümüz koşullar herkesin malumu. SDG tarafından yapılan açıklamalardan ziyade ABD makamlarının bu konuda bize ifadelerini esas alıyoruz” dedi.

IŞİD karşıtı koalisyonun ABD’nin başkenti Washington’da dün başlayan ve Türkiye’nin de içerisinde olduğu 70 ülkenin katıldığı toplantıya, Demokratik Suriye Güçleri’nin (SDG) de katıldığı iddia edildi. SDG kaynaklarına dayandırılarak Fırat Haber Ajansı’nda yayınlanan haberde, örgüt yetkililerinin 13 Temmuz’a kadar sürecek toplantıya katıldıkları ileri sürüldü. Türkiye, çoğunluğunu PKK’nın Suriye kolu YPG’nin oluşturduğu SDG’nin masada olduğu IŞİD karşıtı toplantılara katılmayacağını duyurmuştu. KARAR, Washington’daki toplantıya, iddia edildiği gibi SDG’nin masadaki varlığına rağmen, Türkiye’nin katılması konusunu diplomatik kaynaklara sordu. Verilen yanıtta “Toplantıya iştirak noktasında öne sürdüğümüz koşullar herkesin malumu. SDG tarafından yapılan açıklamalardan ziyade ABD makamlarının bu konuda bize ifadelerini esas alıyoruz” denildi.

ABD Başkanı Trump’ın IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk’un başkanlık edeceği belirtilen toplantıya SDG’nin de katılacağının duyurulması haberi, Fırat Haber Ajansı kaynak alınarak Kürt haber sitelerinde yayınlandı. Diplomatik kaynaklar, SDG’nin toplantıda olup olmadığına ilişkin net bir açıklama yapmadı. Ancak sorumuza şu yanıt verildi: “Türkiye DEAŞ’la mücadele koalisyonunun önemli mensubudur ve başından bu yana mücadeleye önemli katkıda bulunmuştur. Bu çerçevede Washington’daki toplantıda Türkiye’nin yer almasından doğal bir şey olamaz. Ev sahibi ABD, ülkemizin katılımına önem verdiğini ifade etmiştir. Toplantıya iştirak noktasında öne sürdüğümüz koşullar herkesin malumu. SDG tarafından yapılan açıklamalardan ziyade ABD makamlarının bu konuda bize ifadelerini esas alıyoruz.”

KUZEY SURİYE’DEKİ ABD ASKERİ ÜSSÜ İLK KEZ OBJEKTİFTE

Uluslararası koalisyonun Suriye’de terör örgütü IŞİD’e yönelik operasyonları devam ederken, daha önce ülkenin kuzeyinde 7 askeri üssü olduğu iddia edilen ABD’ye ait bir üssün fotoğrafları ilk kez yayınlandı. Üssün, Halep ile Rakka sınırına yakın bir bölgede olduğu ve fotoğrafta üssün içerisinde bir askeri kargo uçağının bulunduğu görüldü. ABD bayrağının dalgalandığı hava üssünün etrafı tel örgülerle çevrili ve üste çok sayıda askeri araç bulunuyor. Üssün, PYD’nin başını çektiği Demokratik Suriye Güçleri tarafından kontrol edilen bir alan olduğu da belirtiliyor. Washington yönetimi, Ankara’nın tüm itirazlarına rağmen sahada PYD ile olan işbirliğine devam ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN