50 yıl aradan sonra bir ilk! Kütahya'da ortaya çıktı: Çift başıyla ormanın ortasında...

50 yıl aradan sonra bir ilk! Kütahya'da ortaya çıktı: Çift başıyla ormanın ortasında...

Kütahya Tavşanlı'da yaşayan ve 50 yıldır mantar toplayan vatandaş, yine mantar toplamak için gittiği ormanda gördüğüne inanamadı. 50 yıl sonra ilk kez böyle bir şeyle karşılaşan vatandaş resmen hayrete düştü...

Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde yaşayan ve 50 yıldır mantar toplayan Yakup Çelebi isimli vatandaş, her zamanki gibi mantar toplamak için ormanın yolunu tuttu. Köprücek köyü yakınlarında mantar arayan Çelebi, ormanda karşılaştığı o görüntüyle şok oldu.

İLK KEZ GÖRDÜ

Yakup Çelebi, Köprücek köyünün yakınlarında çıktığı ormanda çift başlı melki mantarı buldu. Mantarı bulan Çelebi, 50 yıldır dağlardan mantar topladığını fakat bu zamana kadar hiç böylesini görmediğini söyleyerek:

cift-basli-mantar.jpg

"Bölgemizde melki mantarı çokça bulunmaya başladı, ancak yenilebilir 'melki' adı verilen bu tür mantar üzerinden ikinci mantar çıkması ilk kez görüyorum.

Bu mantarlar bazı yerlerde melki adı verilirken bazı bölgelerde de kanlıca adı veriliyor. Ben yaklaşık 50 yıldır mantar toplamaya giderim, ama böyle ilginç bir mantar bulmamıştım" ifadelerini kullandı.

cift-basli-mantar-1.jpg

Çift başıyla dikkat çeken melki mantarının ortaya çıkış nedeniyle ilgili net bir bilgi olmasa da, uzmanlar bunun genetik bir mutasyondan kaynaklı olabileceğini düşünüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN