Ankaralılara bedava denildi, herkes oraya akın etti! Başkentte büyük başarı: Haftalar içinde 50 bine yaklaştı…

Ankaralılara bedava denildi, herkes oraya akın etti! Başkentte büyük başarı: Haftalar içinde 50 bine yaklaştı…

Ankara’da açılan ve Ramazan Bayramı’na kadar ücretsiz olacağı söylenen o yere Ankaralılar resmen akın etti. Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada haftalar içinde 50 bine yakın ziyaretçinin ağırlandığı belirtildi…

Ankara Ulus’ta açılan Palas Müzesi, açıldığı ilk günden bu yana vatandaşların yoğun ilgisiyle karşı karşıya. Öyle ki Cumhurbaşkanlığı Milli Saraylar Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, 21 Şubat tarihinde açılan müzeyi bu zamana kadar 49.760 kişinin gezdiği belirtildi.

Cumhuriyet döneminin simge yapıları arasında yer alan Ankara Palas’ın kısa sürede bu kadar fazla kişiye ev sahipliği yapmasında merkezi konumunun da payı oldukça fazla. Ankara’nın Ulus ilçesinde bulunan İkinci Meclis binasının karşısında yer alan müze, tarih meraklılarının odak noktalarından biri oldu. Ankara Palas Müzesi, Milli Saraylar koleksiyonlarında yer alan 16 - 19. yüzyıllara ait seçkin eserlerin yanı sıra Atatürk'ün kullandığı ve erken Cumhuriyet döneminin izlerini taşıyan eserlere ev sahipliği yapıyor.

ankara-palas-muzesi-1.jpg

Müzede, Cumhuriyet ile Osmanlı zamanına ait eserler bir arada sergileniyor. Cumhuriyet dönemi Türk portre ressamlığında önemli bir yere sahip olan 1914 kuşağı sanatçılarından İbrahim Çallı ile Feyhaman Duran’ın tabloları müzedeki koleksiyona zenginlik katan eserler arasında. Ankara Palas’ın duvarlarını zenginleştiren saatler de ziyaretçileri zamanda yolculuğa çıkartıyor.

ATATÜRK’ÜN EŞYALARI DA SERGİLENİYOR

Osmanlı sarayında ve Ankara Palas’ta kullanılan Avrupa yapımı gümüş takımlarsa müzede en çok dikkat çeken eserlerden. Halife Abdülmecid Efendi Kütüphanesinden dalınan yazma ve matbu eserlerle, Atatürk’ün kullanmış olduğu eşyalardan oluşturulan seçki ve çok daha fazlası da müzede mevcut.

ankara-palas-muzesi-2.jpg

Yeni kurulan Cumhuriyet'in modern yüzünü temsil eden Ankara Palas Müzesi, 1000 metrekareyi bulan kapalı alanda sergilenen 1200'e yakın esere ev sahipliği yapıyor. Müze, açılışa özel olarak alınan kararla Ramazan Bayramı tatilinin bittiği 15 Nisan'a kadar pazartesi dışında her gün 9.00 - 17.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek. İsteyen ziyaretçiler, müze girişinde sunulan sesli rehber hizmetinden yararlanabiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN