Bu hasat diğerlerinden farklı! Eken de toplayan da çocuklar: Bölge halkı çocuklar sayesinde hem eğlendi hem kalkındı

Bu hasat diğerlerinden farklı! Eken de toplayan da çocuklar: Bölge halkı çocuklar sayesinde hem eğlendi hem kalkındı

Kütahya’ya bağlı Altıntaş ilçesindeki bir ilkokulda “Yerli Tohum Tarım Atölyesi” projesi kapsamında çocuklar ekim yaptı. Çocukların ellerinde toprakla buluşan sebzenin hasadı da yine çocuklar tarafından yapılırken, hasat resmen şenlik havasında gerçekleştirildi…

Kış aylarının gelmesiyle birlikte kış sebzeleri de pazardaki yerini almaya başladı. Kışın olmazsa olmazlarından olan vitamin deposu ıspanak da birçok bölgede üretim aşamasında. Bu bölgelerden biri de Kütahya’nın Altıntaş ilçesi oldu.

ispanak-hasadi-1.jpg

Altıntaş’ta yer alan Zafer İlkokulu’nda “Yerli Tohum Tarım Atölyesi” projesi kapsamında yapılan Ispanak Hasadı Şenliğinde öğrenciler kendi diktikleri ıspanakları toplarken, anneleri de o ıspanaktan gözleme yaparak misafirlere ikram etti.

ispanak-hasadi-2.jpg

YERLİ ÜRETİMİN ÖNEMİNİ KAVRIYORLAR

Proje kapsamında Ispanak Hasadı Şenliği düzenlediklerini söyleyen Zafer İlkokulu Müdürü Serdar Taşoğlu, “Proje 2019-2020 eğitim ve öğretim yılından bu yana devam etmektedir. Proje çerçevesinde öğrencilerimize yerli tohumların, yerli üretimin önemini kavratmaya çalışıyoruz. Her yıl onlarca ürünü tohumdan fideye ve hasada kadar öğrenci, öğretmen ve velilerimizle birlikte yetiştiriyor hasat ediyoruz. Ispanak Hasadı Şenliğimizi de yetiştirdiğimiz ıspanaklarla velilerimizin de desteği ile ıspanaklı gözlemeler hazırlayıp önce öğrencilerimizin tamamına sonra da ilçe halkına ikram ettik. Bu sayede öğrencilerimiz yetiştirdikleri ürünleri tüketmenin ve büyüklerine de başardıkları işi gururla anlatmanın hazzını yaşadılar" açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN