Dekont ortaya çıktı, Kırşehir karıştı! 'Oy başına 5 bin lira'

Dekont ortaya çıktı, Kırşehir karıştı! 'Oy başına 5 bin lira'

31 Mart bitti ancak tartışmaları sürüyor. Para karşılığı oy kullanıldığı, iddiası da yine tartışılan konulardan. Kırşehir’de bir belediye meclisi üyesinin yeğeni, seçimlerin devam ettiği sırada bir kişiye 'oy karşılığı' 5 bin lira ödedi. Banka dekontu ile ortaya çıkan gelişmeyi değerlendiren CHP’nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Aytekin, oy için para verildiği iddialarının yaygın olduğunu söyledi.

Kırşehir’de yerel seçimde bazı seçmenlere oy karşılığı 5 bin lira ödendiği ileri sürüldü. Açıklama kısmına açıkça ‘oy parası’ yazılan bir banka dekont ortaya çıktı.

Sözcü gazetesinden Saygı Öztürk'ün haberine göre, söz konusu para Ziraat Bankası’nın Kırşehir Şubesi'ne yatırıldı; alıcı ise bir seçmendi.

Dekontta, 'oy karşılığı' paranın 31 Mart günü, seçimin devam ettiği saat 12.45’te hesaba yatırıldığı görülüyor. Hesaba geçiş tarihinin ise 2 Nisan olduğu belirtildi. Habere göre, hesaba 5 bin lira yatıran kişi, bir belediye meclis üyesinin yeğeniydi.

yeni-proje-2-006.jpg
Ensar Aytekin

CHP’nin Örgütlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin, Sözcü'ye yaptığı açıklamada "seçimler öncesi bazı vatandaşlara oyları karşılığında para verildiği iddialarının çok yaygın olduğunu, Aile Bakanlığı’nın gönderdiği yardım paralarının “Cumhurbaşkanı hediyesi” olarak gösterildiğine dair ses kayıtlarının da ortaya çıktığını" söyledi.

Aytekin “Bu tür davranışlar şüphesiz demokrasimize, seçime ihanettir. Demokrasimiz adına son denece üzüntü verici olaylardır” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN