Depremzede anne evladı için alevlerin içine girdi: Öleceğimi bilsem bile çocuğumu çıkartmak isterdim

Depremzede anne evladı için alevlerin içine girdi: Öleceğimi bilsem bile çocuğumu çıkartmak isterdim

Hatay'da alevlere teslim olan konteynere giren anne Çiğdem Çalar, evladını yangından kurtarmayı başardı. Yangından yaralı kurtulan Çalar ve 1 buçuk yaşındaki evladı hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Anne Çalar, "Koştum, direkt içeriye daldım. Çocuğumun kafası, gözü ve eli yanmıştı. Benim de kafam, sırtım ve boynum yandım. Ben orada öleceğimi bilsem bile çocuğu çıkartmak isterdim." dedi.

Geçtiğimiz günlerde Hatay'ın Antalya ilçesinin Güzelburç Mahallesinde bulunan depremzedelerin ikamet ettiği konteyner kentte meydana gelen yangında 3 konteyner alevlere teslim oldu.

antakya-konteyner-kent-yangin.jpg

Yangının çıktığı esnada yan konteynerde olan anne Çiğdem Çalar, alevlerin arasında kalan beşikteki evladını kurtarmak için gözünü kırpmadan içeri girdi.

8743791.jpg

Yangından yaralı halde kurtulan Çalar ve 1 buçuk yaşındaki çocuğu hastanedeki tedavilerinin ardından taburcu edildi. Hatay Valiliği tarafından konteynerleri yanan Çalar ailesi Haraparası Mahallesinde kurulan Stadyum 2 Geçici Konaklama Merkezi’ne yerleştirildi.

'ÖLECEĞİMİ BİLSEM BİLE ÇOCUĞU ÇIKARTMAK İSTERDİM'

Evladı için alevlerin içine giren anne Çiğdem Çalar o anları şu sözlerle anlattı:

8743789.jpg

"Konteynerimi temizledim. Bana kaynanam seslendi. O da benim arka konteynırımda oturuyor. Çocuğumu beşikte yatırdım. Arka konteynere gittim. Bir patlama sesine benzer bir ses geldi. Benim küçük çocuk geldi. 'Anne konteyner yanıyor' dedi. Ben koştum, direkt içeriye daldım. Çocuğu çıkardım, çıktım. Çocuğum yanmış durumdaydı. Çocuğumun kafası, gözü ve eli yanmıştı. Benim de kafam, sırtım ve boynum yandı. Ben orada öleceğimi bilsem bile çocuğu çıkartmak isterdim. Sonra ambulanslar geldi. Bizi hastaneye götürdüler. Tedavilerimizi çok güzel yaptılar."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN