İstanbul’da yöneticiliği bıraktı Erzurum’a yerleşti! 6 gözlü odada üretim rekoru: Şimdi hem kendi kazanıyor hem de kazandırıyor

İstanbul’da yöneticiliği bıraktı Erzurum’a yerleşti! 6 gözlü odada üretim rekoru: Şimdi hem kendi kazanıyor hem de kazandırıyor

Yıllar önce İstanbul’a yerleşen ve bilişim sektöründe yöneticilik yapmaya başlayan Murat Özmen, pandemide işini bırakarak memleketine geri döndü. Orada doğal üretime merak salan Özmen, birkaç yıl içinde işlerini büyüterek güzel kazanç sağlamaya başladı…

Erzurum’un Oltu ilçesinden 20 yıl önce çalışmak için İstanbul’a giden Murat Özmen, özel bir bilişim şirketinde yaptığı yöneticilik işini bırakarak pandemide memleketine döndü. Oltu’da yeni bir düzen kuran Özmen, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Tarımsal Üretime Dayalı Sabit Yatırımlar Projesi’ne başvuruda bulunarak mantar üretimi için çiftlik kurdu. Projeden yüzde 50 destek alan Özmen, 15 dönümlük arazinin 1,5 dönümlük kısmında 6 çadırlı bir kültür mantarı üretim çiftliği kurdu.

mantar-2.jpg

ÇİFTÇİLERE ÖNCÜ OLUYOR

Bölgedeki mantar ihtiyacını karşılamak kadar çiftçilere de öncü olmak istediğini söyleyen Özmen, “2021 yılında projemizi hazırladık, 2022 yılında bitirdik. İlk ürünlerimizi ise 2023 yılı Ocak ayında aldık” dedi.

mantar-1.jpg

ÜRETİMİNİ 6 ODADA YAPIYOR

Kapalı ortamdaki altı odada üretimini yaptığını söyleyen Özmen, yılda 50-60 tonluk mantar hedefi olduğunu, Haziran ile Eylül dönemlerinde üretim yapmadığını söyledi.

Ürettikleri mantarları Erzurum ve çevre illere sattıkları bilgisini veren Özmen, yılda 20-25 ton kültür mantarı elde ediyor. Ayrıca Özmen’in tesisinde bir sezon boyunca yaklaşık 10 kişi çalışarak para kazanıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN