Kütahya'da orman yangını: Ekipler müdahale ediyor

Yaz aylarıyla birlikte sıcak hava Türkiye'yi kavuruyor. Yüksek sıcaklıklar orman yangınlarının artmasına da neden oldu. Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde orman çıkan orman yangınına karadan müdahale sürerken, 1 helikopter ile takviye ekipler de bölgeye sevk edildi.

Türkiye'de sıcak havaların da etkisiyle orman yangınlarında artış yaşanıyor. Peş peşe gelen yangın ihbarlarına ekipler hızlıca müdahalede bulunarak felakete dönüşmesinin önüne geçiliyor. Kütahya'nın Tavşanlı ilçesi Balıköy beldesi Gevrekler köyü yakınlarındaki ormanda çıkan yangına müdahale sürerken, alevlerin yaklaştığı çevredeki köylerin tahliye edilmesi için anons yapılıyor.

Yangına, 21 arazöz, 8 su ikmal aracı, 8 dozer ile çevre il ve ilçelerden de bölgeye sevk edilen 11 belediyenin itfaiye aracı, su tankeri ve 5 yer ekibi olmak üzere 220 personelle müdahale sürüyor.

kapak-006.jpg

İSTANBUL'DAN HELİKOPTER İSTENMİŞTİ

İstanbul'dan istenen helikopterin ise Beykoz’da çıkan yangın nedeniyle geri döndüğü ve alevlere şu an sadece karadan müdahale edildiği öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN