Skandal Gerçek: Depremde yıkılan binaların müteahhidi devletten hala ihale alıyor

Skandal Gerçek: Depremde yıkılan binaların müteahhidi devletten hala ihale alıyor

Hatay'da 6 Şubat depremlerinde yıkılan ve 14 kişinin ölümüne neden olan binaların müteahhidi Selahattin Yüksel'in, depremden sonra da kamu binaları inşa etmek üzere ihale aldığı ortaya çıktı.

6 Şubat'taki yıkıcı depremlerin ardından Hatay'da yaşanan trajedinin boyutları gün geçtikçe daha da netleşiyor. Depremde yıkılan ve 14 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan Fuat Seçkin Apartmanı'nın müteahhidi Selahattin Yüksel'in, felaketin ardından kamu ihaleleri kazanmaya devam ettiği ortaya çıktı. Gazeteci İsmail Saymaz'ın aktardığına göre söz konusu gelişme, depremde yıkılan binaların kalitesiz malzeme ve inşaat hatalarıyla ilgili tartışmaları bir kez daha alevlendirdi.

Yüksel'in inşa ettiği Fuat Seçkin Apartmanı'nın zemin kattan kırılıp yana devrilerek yıkılmasının sebebi olarak, kullanılan demirlerin düşük kalitesi ve binanın yan binanın üstüne düşmesi gösterilmişti.

MÜTEAHHİT KAÇTIKTAN SONRA TUTUKLANDI

Yıkılan binanın görevlisinin ifadesi üzerine hakkında yakalama kararı çıkarılan Yüksel, iki ay kaçtıktan sonra teslim oldu. 18 Mart'ta tekrar tutuklanan Yüksel, sorgusunda "Ailemizin yaşayacağı binayı kötü malzemeyle yapmış olmamız mümkün değil" dedi.

AVUKATININ AÇIKLAMASI ORTAYA ÇIKARDI

Yüksel'in avukatı Fevzi Randa, müvekkilinin depremden sonra Hatay Ticaret Odası, Dericiler Sitesi ve Antakya Galericiler Sitesi'nin inşaat ihalelerini aldığını açıkladı. Bu durum, depremde yıkılan binalardan sorumlu olan müteahhidin, kamu tarafından hala güvenilir kabul edildiğini gösteriyor.

TEPKİLER ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

Bu skandal gelişme, kamuoyunda büyük tepki yarattı. Vatandaşlar, depremden sorumlu müteahhidin kamu binaları inşa etmesine tepki gösterdi ve yetkililerden bu skandalla ilgili açıklama bekliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN