Yozgat'ta yolcu otobüsü şarampole uçtu: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yaşanan feci kazada yolcu otobüsü şarampole uçtu. Kazada ilk belirlemelere göre, 12 yolcu hayatını kaybetti. 2'si ağır 19 yolcu ise yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Kazada yaşamını yitirenlerin isimleri de belli olurken Adalet Bakanı Tunç konunun takipçisi olacaklarını kaydetti.

Sivas'tan İstanbul'a seyreden bir yolcu otobüsü Yozgat'ın Sorgun ilçesinde kontrolden çıkıp şarampole yuvarlandı. Kazada 12 kişi hayatını kaybetti, 19 kişi yaralandı. İhbar üzerine olay yerine giden ekipler bölgedeki incelemelerine devam ediyor.

7582794.jpg

Yozgat ve Sorgun ilçesindeki hastanelere kaldırılan yaralılardan ikisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

VALİ 'DİKKATSİZLİK' AÇIKLAMASI YAPTI

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, kaza yerinde yaptığı açıklamada, şunları kaydetti:

"Maalesef elim bir kazayla karşı karşıyayız. İlk verilen bilgilere göre, Sivas'tan İstanbul'a gitmekte olan bir firmaya ait otobüsümüz geldiği istikametten yolun karşı şeridine geçerek şarampole yuvarlanmış. Maalesef hayatını kaybeden, yaralanan arkadaşlarımız var. Arkadaşlarımız olayın ilk anından itibaren burada bizimle beraber. Emniyetimiz, jandarmamız, AFAD'ımız, Kaymakamımız tüm birimlerimizle burada. Hayatını kaybeden ve ölen vatandaşlarımızı olay yerinden çıkarmış durumdayız. Yaralılarımızı, Yozgat ve Sorgun'daki hastanelerimize sevk etmiş vaziyetteyiz. Yine dikkatsizlikten kaynaklanan kaza olduğunu düşünüyoruz. Peşi sıra yapılan incelemelerde durum netleşecektir."

7582672.jpg

'BAĞIRMA SESLERİNE UYANDIM'

12 kişinin öldüğü feci kazada yaralanan yolculardan Cihat Çalışkan, “Ben uyuyordum, bağırma seslerine uyandım” şeklinde konuştu.

Sorgun Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılardan Cihat Çalışkan otobüse Akdağmadeni’nden bindiğini söyleyerek, tedavi gördüğü hastanede olay anını anlattı. Çalışkan, “Anlık bir şekilde orta refüj üzerinden bariyerlere çarptı. Otobüs bir sağ bir sol şeklinde ikinci bariyerden uçuruma doğru ağaçlara çarptı. Savrulmayla yanımdaki kişi araçtan düştü. O savurmanın etkisiyle beni yere attı. Yanımda genç bir çocuk vardı. Ondan sonra başka kimseyi görmedim. Ben uyuyordum, bağırma sesine uyandım” şeklinde konuştu.

7582672-001.jpg

ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde yolcu otobüsünün şarampole düşmesi sonucu 12 kişinin hayatını kaybettiği, 19 kişinin de yaralandığı kazayla ilgili soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Bakan Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Yozgat'ın Sorgun ilçesinde Sivas'tan İstanbul'a gitmekte olan yolcu otobüsünün kontrolden çıkarak şarampole yuvarlanması neticesinde meydana gelen kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kazada yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Kaza ile ilgili olarak gerekli adli soruşturma başlatılmıştır" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Yozgat'ın Sorgun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diledi.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Yozgat Sorgun'da meydana gelen elim kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, kazada yaralananlara şifalar dilerim." ifadesini kullandı.

Kazada; İlker Akdağ, Adem Tatlısu, Eymen Kadir Hasgül, Hakan Hasgül, Züleyha Hasgül, Mustafa Altun, Hatice Yıldırım, Serdal İçeloğlu, Feyzullah Dikçal, Mahmure Dikçal, Raziye Erdoğan ve Caner Kuzgun hayatını kaybetti.

İlgili Haberler