Sinop’ta el sanatları sergisi

Sinop’ta el sanatları sergisi

Sinop Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü tarafından 2016-2017 Eğitim-Öğretim Yıl Sonu Sergi ve Öğrenme Şenliği düzenlendi

Öğretmenevinde düzenlenen sergide saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından açılış konuşmasını yapan Halk Eğitim Müdürü Ayşe Keskin, “Günümüzde Halk Eğitim Merkezleri, bireylerin beceri geliştirme, sosyal dayanışma sağlama, istihdamlarını artırma, mevcut öğrenme fırsatları ve faydaları hakkında farkındalık oluşturma çalışmalarının yapıldığı hayat boyu öğrenme merkezleridir. Hayatın her aşamasında öğrenmeye ihtiyacımız vardır. İhtiyaçlar doğrultusunda Halk Eğitim Merkezimizde 7 den 77 ye her yaştan insanın ilgi, yetenek ve beklentilerine uygun kurslar mutlaka vardır. Bu kapsamda merkezimizde, 1 Eylül 2016 tarihinden itibaren 210 kurs açılmış ve 4 bin 329 kursiyerimiz belge almıştır. Kurumumuz ayrıca Açık Öğretim faaliyetlerini yürütmekte olup, bu kapsamda Açık Öğretim Ortaokulunda 1126 öğrenci, Açık Öğretim Lisesinde 1385 öğrenci olmak üzere toplam 2 bin 515 öğrencimizin işlemleri yürütülmektedir. Bünyemizde bulunan ana sınıfımız ise 18 öğrenci ile eğitim öğretimini başarıyla tamamlamıştır. İlimizin Kültür Merkezi özelliğini taşıyan konferans salonumuzda bu dönem 70 etkinliğe ev sahipliği yapılmış ve 16 bin 120 katılımcı ağırlanmıştır” dedi.Ardından konuşmalarını yapan İl Milli Eğitim Müdür Nevzat Türkan, “Halk Eğitim Merkezleri, tüm bireylere, toplumun içindeki tüm renklere hizmet etmeyi kendisine amaç edinmiş kurumlardır. Bu eğitim, beşikten mezara kadar devam eden bir süreçtir. Bizim için öğrenme ilk, orta ve lise dönemlerini kapsayan formel eğitim döneminde ve çağında olan ve onunla biten bir süreç değildir. Hayatın her aşamasında öğrenmeye ihtiyacımız vardır. Biz daha iyi, daha gelişmiş, herhangi bir alanda kendini yetiştirmiş insan gücüne ihtiyaç duyuyoruz. Bu anlamda Halk Eğitim Merkezimiz bu görevini başarıyla yerine getirmektedir. Kurumumuzda açılan birbirinden farklı kurslarımıza, önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda halkımız tarafından yoğun ilgiyle karşılaştık. 4 binin üzerinde kursiyerimiz 126 farklı alanlarda açılan kursları başarı ile bitirerek belge almaya hak kazanmıştır” diye konuştu.Program, kursiyerler tarafından oluşturulan el emeği, göz nuru ürünler ve resimlerin sergilenmesiyle devam etti. Sergiyi gezen Vali İpek kursiyerleri teker teker tebrik ederek, başarılarının devamını diledi.Sergiye ayrıca, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü M. Kazım Açıkbaş, öğretmen ve kursiyerler katıldı.

SİNOP/İHA

(FOTOĞRAF)


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN