Şişli'de tarihi eser operasyonu | Şişli haberleri

Şişli'de tarihi eser operasyonu | Şişli haberleri

Şişli'de düzenlenen tarihi eser operasyonunda Roma dönemine ait 3500 yıllık 40 tane obje ve 115 parça su mermisi ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli ise serbest bırakıldı.

İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine, Şişli Feriköy'de bulunan bir antika pazarında Roma dönemine ait tarihi eserlerin satıldığı ihbarı yapıldı. Polis ekipleri Şişli Feriköy Mahallesi'nde bulunan Feriköy Antika Pazarı'na pazar günü operasyon düzenledi.

Ekipler, tarihi eser olduğunu değerlendirdiği objelerin tezgahta ve tezgah altında satıldığını tespit etti. Ekipler bir tezgahta yaptıkları aramalarda 3500 yıllık olduğu değerlendirilen 40 tane pişmiş topraktan yapılmış obje ile Roma dönemine ait 115 parça su mermisi parçaları ele geçirdi. Operasyon kapsamında ekipler, 33 yaşındaki A.A.'yı gözaltına aldı. 
 

ŞÜPHELİ SERBEST BIRAKILDI

Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ele geçirilen malzemelerin incelenmesi için Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'ne bilgi verdi.

A.A. hakkında 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Kanununa Muhalefet suçundan işlem başlatılarak serbest bırakıldı.

İSTANBUL / DHA
 




İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN