Son dakika: ABD Elçiliği müsteşarı Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Son dakika: ABD Elçiliği müsteşarı Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

ABD'nin skandal vize kararında gerilim tırmanırken, Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Philip Kosnett, Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. Müsteşara ABD'nin "vize işlemlerini askıya alma kararından dönün" mesajı verildi.

Türkiye ile ABD arasındaki vize krizinde yeni bir gelişme yaşandı. Türkiye, ABD'ye vize kararından geri dönülmesi mesajı verdi.

Edinilen bilgiye göre, ABD'nin Türkiye'ye vize işlemlerini durdurmasına yönelik kararın ardından Dışişleri Müsteşarı dün ABD Büyükelçisi ile telefonda görüştü. Bu görüşmenin ardından ABD'nin Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Philip Kosnett'in de Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldığı öğrenildi.

KARARDAN DÖNÜN

Görüşmede elçilik müsteşarına ABD'nin vize işlemlerini askıya alması kararından dönülmesi yönündeki beklentinin iletildiği bildirildi. ABD, büyükelçilik ve konsolosluklara giden ziyaretçi sayısını en aza indirgemek amacıyla Türkiye'deki tüm ABD diplomatik misyonlarındaki göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya aldığını açıklamıştı.

TÜRKİYE'DEN MİSİLLEME GELDİ

Türkiye'de bu karara misilleme olarak ABD vatandaşlarına yönelik vize işlemlerini askıya aldığını açıklamıştı.

Tüm bu gelişmelerin ardından Adalet Bakanı Gül'ün ABD Ankara Büyükelçisi John Bass'ın görüşme teklifini kabul etmediği öğrenildi.  

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN