Son dakika! ABD, Rusya, İran misyon şefleri Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Son dakika! ABD, Rusya, İran misyon şefleri Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

Afrin'deki terör örgütü YPG hedeflerine yönelik başlatılan Zeytin Dalı Operasyonu'nun ardından ABD, Rusya, İran'ın misyon şefleri Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı. İlerleyen dakikalarda İngiltere, Fransa ve Çin Büyükelçileri de bilgilendirme amaçlı Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Dışişleri Bakanlığı kaynakları: ABD, İran ve Rusya Büyükelçilikleri misyon şefleri (büyükelçi ve maslahatgüzarları) Bakanlığa çağrılarak, Afrin bağlamındaki son gelişmeler hakkında bilgilendirildi.

İran, Rusya ve ABD'nin büyükelçileri ve maslahatgüzarlarına Zeytin Dalı operasyonuyla ilgili bilgi verileceği öğrenildi. 

İlerleyen dakikalarda İngiltere, Fransa ve Çin Büyükelçileri de Dışişleri Bakanlığı'na çağırıldı.

Dısişleri Bakanlığı kaynakları "BM Güvenlik Konseyi diğer üyeleri İngiltere, Fransa ve Çin Büyükelçilerinin de bugün Bakanlığa çağrılarak, ’Zeytin Dalı Operasyonu’ hakkında bilgilendirmede bulunulması öngörülmektedir. Görüşmeleri Müsteşar Yardımcısı Büyükelçi Kaan Esener yapıyor" açıklamasını yaptı.

HEDEFLER BÖYLE VURULDU

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN