Son dakika! ABD'den Türkiye açıklaması: Dost ve müttefikiz

Son dakika! ABD'den Türkiye açıklaması: Dost ve müttefikiz

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği'nden yapılan açıklamada "Gerginliklere rağmen ABD, Türkiye'nin sağlam bir dostu ve müttefiki olmayı sürdürmektedir" ifadeleri kullanıldı. ABD'ye gidecek heyet ise belli oldu. Heyetin başında Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal yer alacak.

ABD Ankara Büyükelçiliği'nin resmi Twıtter hesabından yapılan açıklamada, "Mevcut gerginliklere rağmen ABD, Türkiye’nin sağlam bir dostu ve müttefiki olmayı sürdürmektedir. Ülkelerimiz, canlı bir ekonomik ilişkiye sahiptir.  Bu nedenle, bir Amerikalı yetkilinin, Amerikan dolarının 7 TL olacağı tahmininde bulunduğu yönünde tamamen temelsiz ve sorumsuz haberlerin Türk medyasında yer alması çok talihsiz ve rahatsız edicidir. Bu, uydurulmuş ve temelsiz bir yalandır" denildi. 

HEYET BELLİ OLDU

Öte yandan diplomatik görüşmeler gerçekleştirmek üzere ABD'ye gidecek 9 kişilik heyet belli oldu.

Adalet, Enerji ve Dışişleri bakanlıklarından üçer kişinin oluşturacağı heyetin başkanlığını Dışişleri Bakan Yardımcısı Sedat Önal'ın yapacağı bildirildi.

Diplomatik kaynaklar, ABD’nin yaptırım kararı sonrasında derinleşen krizin çözülmesi için diplomatik yolların açık tutulduğunu dün dile getirmişti. Türkiye’nin ABD ile ön mutabakat sağladığını belirten kaynaklar; detaylı görüşmelerde bulunmak ve süreci daha ileri taşımak için Ankara’dan bir heyetin bir iki gün içerisinde Washington'a gideceğini de ifade etmişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Singapur'da yapılan 51. Güneydoğu Asya Uluslar Birliği (ASEAN) Dışişleri Bakanları Toplantısı kapsamında ABD’li mevkidaşıyla yüz yüze bir görüşme yapmıştı.

Bakan Çavuşoğlu, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, "Sorunların çözülmesi için bundan sonraki süreçte de yakın iş birliği, diyalog içinde yakın çalışma konusunda mutabık kaldıklarını" ifade etmişti.

Pompeo ise FETÖ ve PKK adına suç işlediği gerekçesiyle ev hapsinde tutulan ABD uyruklu din adamı Andrew Craig Brunson meselesinde yaşanan gerginliğe rağmen ABD ve Türkiye'nin değerli ortaklar olduğunu dile getirmiş, zorluklara rağmen yakın ve birlikte iyi çalışabilen ABD ve Türkiye'nin, NATO ittifakı çatısında ve diğer mevzularda bir arada çalışmayı sürdüreceğini kaydetmişti.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN