Son dakika! ABD'li yetkililer: Tillerson Afrin operasyonu konusunda zorlu konuları dile getirecek

Son dakika! ABD'li yetkililer: Tillerson Afrin operasyonu konusunda zorlu konuları dile getirecek

ABD'li yetkililer ABD Dışişleri Baknı Rex Tillerson'ın Türkiye'ye yapacağı ziyerette Afrin operasyonu için itidal çağrısı yapacağını açıkladı.

ABD’li yetkililere göre Tillerson'un, Türkiye ziyaretinde, Afrin operasyonunun sınırlanması dahil "zorlu konuların" dile getirilecek. ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı H. R. McMaster'ın hafta sonu, ABD Dışişleri Bakanı Tillerson'ın gelecek hafta ortasında Türkiye'ye gelmesi bekleniyor.

"ZOR GEÇECEK"

Yetkililer, Tillerson'ın Türkiye ziyaretinde Afrin'e yönelik harekat için itidal çağrısı yapılacağını harekatın sınırlandırılmasını talebinin yineleneceğini belirtti.

İsmini vermeyen yetkili 'Ankara ile Washington arasındaki ilişkilerin zor bir dönemden geçtiğini, Tillerson'ın temaslarının zor geçeceği' değerlendirmesinde bulundu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN