Son dakika! ABD'den Afrin açıklaması: Güvenlik endişesinin farkındayız

Son dakika! ABD'den Afrin açıklaması: Güvenlik endişesinin farkındayız

ABD Dışişleri Bakanı Tillerson, Türkiye ziyareti öncesi Ankara'dan gelen sert mesajlara rağmen "Türkiye'nin güvenlik endişesini anlıyoruz" açıklaması yapmakla yetindi. Tillerson SDG ile işbirliğinin süreceğini söylerken, terör örgütü PYD için 8 milyon dolar bütçe ayırdıklarını vurguladı.

Kuveyt ziyaretinde basının karşısına geçen ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Suriye’nin kuzeybatısındaki son gelişmelerden dolayı endişeli olduğunu belirtti.

Bu bölgedeki Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekâtı hakkında da konuşan ABD’li bakan, Türkiye’nin güvenlik konusundaki endişelerinin farkında olduklarını bir kez daha vurguladı.

DAEŞ’in henüz tamamen yenilmediğini ifade eden Tillerson, bu terör örgütünden kurtarılan bölgelerin istikrarı için 200 milyon dolar ekstra ödenek ayırdıklarını da söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tillerson’u Perşembe akşamı kabul edecek. ABD’li bakan ertesi gün de mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüşecek.

ÇAVUŞOĞLU'NDAN SERT AÇIKLAMA

Çavuşoğlu, dün Tillerson'in ziyaretiyle ilgili soruya şu cevabı vermişti:

"Bizim ABD'den beklentilerimiz açık ve nettir ve kendileriyle de bu beklentilerimizi paylaştık. Artık biz vaat istemiyoruz. Somut adımlar istiyoruz. Bu ziyarette değerlendireceğiz. Çünkü ilişkilerimiz çok kritik bir noktadadır. Ya ilişkileri düzelteceğiz,  ya bu ilişkiler tamamen bozulacak. Başka seçeneği yoktur."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN