Son dakika! Başbakan Yıldırım'dan bedelli askerlik müjdesi

Son dakika! Başbakan Yıldırım'dan bedelli askerlik müjdesi

Başbakan Binali Yıldırım, canlı yayında bedelli askerlikle ilgili soruya verdiği cevapta "Bakış açımız müspet. Ancak terörle mücadele devam ederken, bedelli askerliği iyi anlatmamız lazım. Bunun geliri de savunma sanayine kullanılmalı" yorumunda bulundu. Başbakan, öğrenci affının da olabileceğini belirtti.

24 Haziran seçimleriyle, sosyal medyada gündeme getirilen bedelli askerlik konusunda Başbakan Binali Yıldırım müjde verdi. Yıldırım, canlı yayında bedelli askerlikle ilgili soruya "Bakış açımız müspet" karşılığını verdi. Başbakan, bedelli askerliğin Meclis gündemine getirilebileceğini belirtirken, öğrenci affı konusunun da ele alınabileceğini söyledi. 

Başbakan Binali Yıldırım, ortak yayında gazetecilerin sorularını cevapladı. Bedelli askerlik konusuna ilişkin sorulan soruya yanıt veren Yıldırım, "Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için bu dikkate alınması gereken bir husus. Benim düşüncem bu." dedi

"BEDELLİ ASKERLİĞE BAKIŞIMIZ MÜSPET"

Başbakan Yıldırım bedelli askerlik sorusunu 'Bedelli askerliğe bakış açımız müspet. Bir yandan terörle mücadele veriyoruz bir yandan bedelli bu istismar edilecek bir konu gibi görünüyor. Profesyonel askerliğe geçtiğimiz için bu dikkate alınması gereken bir husus. Benim düşüncem bu. Buradan elde edilecek kaynağın da savunma sanayimizi güçlendirme için kullanılması gerekir'' şeklinde cevapladı.

ERDOĞAN BEDELLİ ASKERLİK İÇİN OLUMSUZ KONUŞMUŞTU

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında düzenlenen AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısı 2 saat sürmüş, toplantıda bedelli askerlik de gündeme gelmişti. Erdoğan, bedelli askerlik beklentilerine net cevap vererek bedelli bekleyenlere için "Seçim ortamında böyle bir gündemi doğru bulmam" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN