Son dakika! Doğu Guta'daki Duma bölgesinden tahliyeler başladı

Son dakika! Doğu Guta'daki Duma bölgesinden tahliyeler başladı

Son dakika! Esad rejiminin dün onlarca sivili katlettiği, Doğu Guta'nın Duma ilçesinden tahliyeler yeniden başladı. 6 bin kişi, el-Bab bölgesine gönderiliyor.

KARAR.COM'un bölge kaynaklarından aldığı bilgiye 6 bin sivil, Duma'dan el-Bab bölgesine gönderiliyor. 

Esad rejimi, dün Doğu Guta’da muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma’da katliam yapmıştı. Kimyasal silah saldırısında 78 sivil ölmüştü, yüzlercesi yaralanmıştı. 

Öte yandan merkezi Lahey'de bulunun Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (KSYÖ) Genel Direktörü Ahmet Üzümcü, Suriye rejiminin, Doğu Guta'da muhaliflerin kontrolündeki son nokta olan Duma ilçesinde hafta sonu düzenlendiği kimyasal silah saldırısından ciddi endişe duyduğunu belirtti.

KSYÖ Genel Direktörü Üzümcü, yaptığı yazılı açıklamada, KSYÖ Durum Merkezi'nin olayları yakından izlediğini ifade etti.

Açıklamasında, saldırıdan duyduğu endişeyi paylaşan Üzümcü, şunları kaydetti:

"Kimyasal silah kullanıldığı iddia edilen saldırı hakkında hazırlanan rapor ulaştıktan sonra hemen ön araştırma yapıldı. Durum Tespit Misyonu (FFM), kimyasal silahların kullanılıp kullanılmadığını tespit etmek için mevcut kaynaklardan daha fazla bilgi toplamaya çalışıyor. FFM bulgularını taraf ülkelere rapor halinde sunacaktır. Bu konuda ciddi kaygı duyuyorum." 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN