Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugün İdlib'de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek

Son dakika haberi... Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bugün İdlib'de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, istişare toplantısında önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, ''Fırat Kalkanı harekatı ile açtığımız alanı şimdi de İdlib'in güvenliğini sağlamaya yönelik yeni bir adımla daha ileri taşıma gayretindeyiz. Bugün İdlib'de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek'' dedi. Erdoğan, gazetecilerin "Türk askeri İdlib'de mi?" sorusuna, "Şu anda Özgür Suriye Ordusu yürütüyor, henüz askerimiz orada değil" cevabını verdi. Gazetecilerin İdlib'deki çatışmasızlık bölgesine intikale ilişkin "Fırat Kalkanı Harekatı'nda olduğu gibi bir yöntem mi kullanılacak?" sorusuna Erdoğan'ın cevabı "Boksa girildiği zaman yumruğun sayısı sayılmaz" oldu.

AK Parti'nin Afyonkarahisar'daki kampında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Fırat Kalkanı harekatı ile açtığımız alanı şimdi de İdlib'in güvenliğini sağlamaya yönelik yeni bir adımla daha ileri taşıma gayretindeyiz. Bugün İdlib'de ciddi bir harekat var ve bu devam edecek" açıklamasında bulundu.

 

TERÖR KORİDORUNA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ

Erdoğan, "Halep'ten kaçmak suretiyle İdlib'e gelen kardeşlerimize, ne olursa olsun, 'İster ölün ister kalın' diyemeyiz. Onlara biz elimizi uzatmak durumundayız. Şu anda da bu adım atıldı, devam ediyor. Suriye sınırlarımız boyunca bir terör koridoru oluşturulmasına da asla izin vermeyeceğiz" diye konuştu.

HENÜZ ASKERİMİZ İDLİB'DE DEĞİL

Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, "Fırat kalkanı bitti. Bunun da adı açıklanır. Şu anda Özgür Suriye Ordusu yürütüyor. Henüz askerimiz orada değil" dedi. Erdoğan, şunları söyledi: "Özgür Suriye Ordusu'nun yürüttüğü bir operasyon. Ama bu, Türkiye - Rusya beraber yapacağımız, yapmakta olduğumuz daha önce de söylediğimiz gibi... İdlib'in içinin bizim tarafımızdan korunması, sınırın dış tarafı da Rusya tarafından korunmasının sağlandığı bir bölge. Çünkü orada yaşayan insanların güvenliği noktasında böyle bir adımı attık. Rejimle münasebetler Rusya'nın yürüttüğü bir süreç. Diğer noktada da Türkiye olarak biz tedbirlerimizi aldık. Alıyoruz. (Türkiye'ye olası göç sorusuna) Her türlü hazırlıklarımız, her türlü tedbirimiz mevcut."

Hatay sınırına askeri sevkiyat devam ediyor

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle: 

YENİLENECEĞİZ, KİMSE GÜCENMESİN

Biz milletimize her alanda hep yeni şeyler söyledik. Maziden atiye kurduğumuz köprünün kilit taşı değişim konusundaki kararlılığımızdır. Bu gerçekten hareketle bir süredir teşkilatlarımızda ve belediyelerimizde yenilenme ihtiyacını söyledim, söylüyorum. Belediyelerde şimdiden benzer adımları atmanın hazırlığı içindeyiz. Bu milletimizin talebidir. Değişim ihtiyacını kendi irademizle gerçekleştirmek mecburiyetindeyiz. Bunu kendimiz yapmazsak sandıkta milletimiz yapar.

KANAL İSTANBUL MARKA OLACAK

İnsanlar sandık başına gittiklerinde geçmişte aldıkları hizmetler kadar gelecekte kendilerine vaad edilenlere de bakarlar. Biz eserlerimizle konuşuyoruz. Birileri de kurusıkı atmak suretiyle konuşuyor. Yaptıklarımızı anlatmakla yetinmeyeceğiz. Yapacaklarımızı da ifade edeceğiz. Bizim için Kanal istanbul çok önemli. Süveyş, Panama kanalı nasıl anılıyorsa biz de Kanal İstanbul ile dünyaya yeni bir marka olarak ses vereceğiz. Bunun da adımını çok kısa zamanda atacağız.

MİLLETİMİZ OLMASAYDI BİZ BUGÜN YOKTUK

Milletle zıtlaşma olmaz. Hele hele milletle kavga olmaz. Biz siyasi hayatımızı milletimizin bize olan desteğine borçluyuz. Milletimizin 15 Temmuz'da desteği olmasaydı biz bugün yoktuk. Bizim safımız bugüne kadar daima milletimizin yanı olmuştur. Bundan sonra da öyle olacaktır. Bu yüzden hiç bir zaman pişman olmadım.

AK PARTİ'Yİ KİMSE BU ÇIKMAZA SÜRÜKLEYEMEZ

Belediye başkanlarımızın bir kısmının dinlendirilmesi veya başka görevlerde görevlendirilmesi icap ediyorsa bunu karşılıklı mutabakat içinde yapacağız. Buna kimsenin alınmaması gerekiyor. Bizim kadromuzu yeni isimlerle güçlendirmekten daha doğal ne olabilir. Bunu yapmazsak geçmişteki partilerden bir farkımız kalmaz. AK Parti'yi göz göre göre bu çıkmaza sürüklemeye kimsenin hakkı yoktur. Çetin yollar yorgun bedenlerle aşılamaz. 2013 yılından beri öyle saldırılara maruz kalıyoruz ki sadece savunma değil taarruz gücümüzü de artırmamız gerekiyor.

MİLLİ TAKIM AÇIKLAMASI

Milli Takımımız dün akşam mağlup oldu. Üzüntülüyüz. Ama 3-0'a rağmen Eskişehir seyircisinin sonuna kadar Milli Takımımıza sahip çıkmasını sonuna kadar alkışlıyorum.

HOŞGELDİN DEMEYECEĞİZ

Anamuhalefet de dahil olmak üzere silahlı insansız hava araçlarını konuşuyor. 'Piknik yapmaya gittiler' diyor. O dağlarda bunların inine dahi gireceğiz. Bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz. İçeride ve dışarıda ülkemize kim tehdit oluşturuyorsa 'Hoşgeldin' demeyeceğiz. Yerinde bastıracağız. Bunun adımları attık, atıyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN