Son dakika! İngiltere Dışişleri Bakanı istifa etti

Son dakika! İngiltere Dışişleri Bakanı istifa etti

Boris Johnson'ın istifasını duyuran Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, “Bu öğleden sonra Başbakan Theresa May, Dışişleri Bakanı Boris Johnson’ın istifasını kabul etti. Boris Johnson’a çalışmaları için teşekkür ederiz” açıklamalarında bulundu.

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson istifa etti. Başbakan Theresa May, Avrupa Birliği’nden ayrılma politikalarında fazla ‘yumuşak’ olduğu gerekçesiyle eleştiriliyordu.

Brexit Bakanı David Davis, Başbakan Theresa May’e ‘İngiltere’yi zayıf duruma sokuyorsunuz’ diyerek istifasını vermişti. David Davis’in istifasıyla boşalan Avrupa Birliği’nden çıkış Bakanlığına Dominic Raab getirildi.

İngiltere Başbakanlığından yapılan duyuruda, İskan ve Planlama Bakanı olarak görev yapan Raab'ın, ülkenin AB'den ayrılık müzakerelerini yürütmekle görevli bakanlığa atandığı kaydedildi.

Raab, 2016'daki referandum öncesinde ülkenin AB'den ayrılığı için sıkı kampanya çalışmasında bulunmuştu. Basında Raab, selefi Davis gibi "sert Brexitçi" olarak tanımlanıyor.

Oxford ve Cambridge üniversitelerinden mezun 2 çocuk babası Raab, 2010'da milletvekilliğine seçilmeden önce avukatlık yapıyordu. 44 yaşındaki bakan 2015 yılından bu yana Muhafazakar Parti iktidarlığındaki hükümetlerde çeşitli görevlerde bulundu.

DAVIS: THERESA BU DURUMDAN KURTULABİLİR

Pazar günü Başbakan Theresa May'i makamında ziyaret eden Brexit Bakanı Davis, görevi bırakmaktan başka bir seçeneği kalmadığını söyleyerek istifasını vermişti.

May'in 'iyi bir başbakan' olduğuna inandığını belirten Davis, hükümetin bu krizden kurtulabileceğini ifade etti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN