Son dakika! İzmir'deki depremde can kaybı yine arttı

Son dakika! İzmir'deki depremde can kaybı yine arttı

Son dakika haberi... İzmir'deki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 39'a yükseldi. AFAD'dan yapılan açıklamada 885 kişinin yaralandığı ve halen 9 binada arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

İzmir'deki depremle ilgili AFAD'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, 1'i boğulma sonucu, 39 kişinin yaşamını yitirdiğini, 885 kişinin yaralandığı ve İzmir'de halen 9 binada arama kurtarma çalışmalarının sürdüğü kaydedildi.

"OKULLARI BU HAFTA KAPALI TUTUYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'da deprem bölgesine giderek açıklamalar yaptı. Okulların durumuyla ilgili konuşan Erdoğan şunları söyledi:

Bunların dışında elimizde konteynırlarımız var. Uygun yerlere yerleştirerek vatandaşlarımızın burada yaşamasını sağlamak için adımlar atabiliriz. Burada da hazırlıklarımız var tereddütümüz söz konusu değil. Bu hafta içerisinde Milli Eğitim Bakanı açıklama yaptı, okulları bu hafta kapalı tutuyoruz. 1 hafta sonra ne olur derseniz artçı depremler gibi Milli Bakanımız uzatmak gerekirse uzatmak, devam edelim derse devam ederiz. Vatandaşlarımız öğrenci yurtlarında kalabiliriz derlerse vali koordinesinde, AFAD koordinesinde kendilerini burada misafir etme imkanımız var. 3 bin kadar çadırı AFAD ve Kızılay İzmir'e getirdi ve hazır halde. Bir kısım vatandaşlarımız buralarda kalıyorlar zaten."

recep.jpg

"MÜŞAHEDE VE SERVİSLERDE YATAN 243 HASTAMIZ VAR"

Öte yandan, deprem sonrası yaralı ve ölü sayısıyla ilgili son gelişmeleri paylaşan Bakan Koca, sözlerine Allah'tan rahmet, yaralılara şifa ve yakınlarına sabır dileyerek başladı. Depremzedeleri hastanelerde ziyaret ederek yapılan uygulamaları yerinde görmek ve durumlarını yakından takip etmek için İzmir'e geldiğini belirten Bakan Koca, "Şuan hastanelerimizde gözlem, müşahede ve servislerde yatan 243 hastamız var. Şuan yoğun bakımlarımızda 8 hastamızın olduğunu ve bunlardan 3'ünün durumunun ağır olduğunu söyleyebilirim. Diğer hastalarımız serviste takip ediliyor. Bu anlamda ciddi bir sorunumuz yok. Şuana kadar ameliyatı yapılan 15 hastamız oldu. Bu müdahale yapılan hastalarımız arasında da ciddi durumu olan yok" diye konuştu.

20201031-2-45126388-59373205.jpg

23 SAAT SONRA MUCİZE HABERLERİ

Bu arada Doğanlar Apartmanı enkazı altında kalan anne ile 3 çocuğu, 23 saat sonra arama-kurtarma ekiplerince çıkarıldı. 

Doğanlar apartmanındaki enkazda çalışmalarını sürdüren ekipler, saat 07.00 civarında, 3. kat seviyesinde ses tespit etti. 

ANNE İLE 3 ÇOCUĞU KURTARILDI

Daha sonra saat 8'de ve 9'daki görüşmelerde enkaz altındaki 38 yaşındaki anne Seher Dereli Perinçek'le iletişme geçen ekipler, Perinçek'in çocukları ikiz kardeşler Ezel ve Elzem Perinçek (10) ile Umut Perinçek (7) ve Elif Perinçek'le (3) beraber olduğunu öğrendi.

Ekipler hem mutfaktan hem de salondan enkazdakilere ulaşmak için çalışmalarını yoğunlaştırdı.

BİR ÇOCUK HALA ENKAZ ALTINDA

Depremden yaklaşık 23 saat sonra enkazdaki anne ile 2 çocuğu, ekipler tarafından çıkarıldı. Enkazdan çıkarılanlar, battaniyelere sarılıp sedye ile ambulansa götürüldü. 

Enkaz altındaki diğer çocuğun çıkarılması için çalışmalara devam edildiği öğrenildi.

İŞTE KURTARILMA ANLARI: 

01-006.jpg

02-003.jpg

03-003.jpg

04-001.jpg

AFAD: GIDA KOLİSİ İLE BATTANİYE İHTİYAÇ VAR

AFAD, ihtiyaç sahibi afetzedelere dağıtılmak üzere şu an için sadece standart gıda kolisi ve yeni battaniye ihtiyacı olduğu duyurdu.

6 İLÇEDE AFET KOORDİNASYON MERKEZLERİ KURULDU

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, 6 ilçede başta hasar tespiti olmak üzere vatandaşların taleplerini almak üzere Afet Koordinasyon Merkezleri oluşturduğunu açıkladı. 

Twitter'dan paylaşım yapan Köşger "Binaların tahliyesi ve sizlerin barınmaları da planlanıyor. Hasar tespiti başta olmak üzere tüm taleplerinizi almak için Karşıyaka, Buca, Bayraklı, Konak, Seferihisar ve Bornova Kaymakamlıkları önünde Afet Koordinasyon Merkezleri oluşturuldu. Talep ve şikayeti olanlar oraya başvurabilir" ifadelerini kullandı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki son durumu paylaştı, "Depremin olduğu andan itibaren şu ana kadar 100 vatandaşımızı kurtardık" dedi.

8 binada arama-kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirten Kurum, vatandaşları da uyardı: "Vatandaşlardan ricamız, hasar tespit ekiplerinin çalışmalarını tamamlamasından sonra binalara girmeleri. Yıkılma riski olan binalar var. Konutları inceleyeceğiz, bütün binalara girerek hasar tespit çalışmalarını yapacağız."

Ağır hasarlı binalar için taşınma ve kira yardımı yapılacağını da açıklayan Kurum "Binasına giremeyecek, eşyasını alamayacak vatandaşlarımıza eşya yardımı yapılacak. Ağır hasarlı binalar için taşınma yardımı yapılacak. Yıkılan veya yıkılma riski bulunan ağır hasarlı binalara ilişkin bütün vatandaşlarımıza kira yardımı yapılacak" ifadelerini kullandı. 

SELÇUK: 8 MİLYON ACİL YARDIM ÖDENEĞİ GÖNDERDİK

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk ile Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İzmir 112 Acil Çağrı Merkezi'nde basın toplantısı düzenledi. 

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralılara şifa dileyen Selçuk "5 milyon liralık acil yardım ödeneği çıkardık. 3 milyon lira da AFAD göndermişti. Dolayısıyla 8 milyon liralık acil yardım ödeneğimiz ulaşmış durumda." diye konuştu. 

basliksiz-1.jpg

GÜL: 3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül de dualarının enkaz altındaki vatandaşlar için olduğunu belirtti.

Gül, ortak acıların ortak duygudaşlığı gerektirdiğine işaret ederek, şöyle konuştu: "Bu ortaklığa halel getiren her türlü açıklamalara, tavırlara gerekli müeyyideyi hak eden süreçtir. Dolayısıyla cumhuriyet başsavcılıklarımız bu acılarımızı paylaşmak yerine nefret söylemi içinde olanlara gerekli soruşturmayı yapmaktadır. 10 ilde tahkikat yapılmış, 3 kişi Tekirdağ, Adıyaman ve Gaziantep'te gözaltına alınmıştır. Kimse kardeşliğimizi suistimal edemez. Bunu yapmak isteyenlere adalet izin vermeyecektir."

02-001.jpg

İzmir AFAD Koordinasyon Merkezi'nde konuşan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, İzmir'de deprem nedeniyle 74 bin 500 vatandaşın elektriğinin kesildiğini fakat dün akşam itibarıyla AFAD koordinasyonunda yeniden enerji verilmeye başlandığı söyledi.

basliksiz-1-001.jpg

Deprem anıyla birlikte 74 bin 500 vatandaşın elektriğinin kesildiğini ifade eden Dönmez "Dün akşam saatleri itibarıyla AFAD koordinasyonunda süratle yeniden enerji vermeye başladık. An itibarıyla 1600 abonenin elektriği kesik durumda. Bunların büyük bir kısmı Bayraklı'da, 400 civarında abonenin de Seferihisar bölgesinde elektriği kesik" diye konuştu. 

"YAZDIKÇA YAKALANACAKSINIZ"

Bu arada İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, İzmir'deki deprem ile ilgili sosyal medyadan kin ve nefret içerikli paylaşım yapan 6 şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu. 

İnce, Twitter'dan yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "İçindeki kini ve nefreti sosyal medyadan yaymaya devam edenler, yazdıkça yakalanacaksınız. Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerimiz tarafından 37 paylaşım tespit edildi, 25 kişi için işlem başlatıldı, 6 kişi gözaltında." 

İZMİR'DE ÇOK ŞİDDETLİ DEPREM!

İzmir'de dün öğle saatlerinde Seferihisar merkezli 6,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi, deprem başta İstanbul olmak üzere birçok kentte hissedildi. Kandilli Rasathanesi'ne göre deprem 6,9 büyüklüğünde AFAD'a göre ise 6,6 büyüklüğünde. 

AFAD da depremde 26 kişinin hayatını kaybettiğini, 885 kişinin de yaralandığını duyurdu.

AFAD, deprem sonrasında 38'inin büyüklüğü 4'ün üzerinde olmak üzere toplam 570 artçı sarsıntının yaşandığını da açıkladı.

8 binada arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN