Enkaz altından böyle seslendi: Çok korkuyorum elimi tut abla

İzmir'deki depremden mucize kurtuluş haberleri art arda geliyor. Sağlık Bakanlığı UMKE görevlisi enkaz altında kalan İnci Okan'a damar yolu açtı ve 7 saat boyunca kurtarılması için seferber oldu. Okan, ablasına "Çok korkuyorum, elimi tutar mısın" dedi.

İzmir'deki depremde kurtarma görevlileri enkazlarda zamanla yarışarak hayat kurtarıyor. Bir biri ardına gelen mucize haberlerine bir yenisi daha eklendi.

Rıza Bey Apartmanı'nın enkazından 17 saat sonra İnci Okan adlı vatandaş Sağlık Bakanlığı UMKE görevlisi Edanur Doğan sağ kurtarıldı.

İnci enkaz altında kurtarılmayı beklerken, "Abla çok korkuyorum, elimi tutar mısın" dedi. UMKE görevlisi Dğan, bir yandan İnci'yi sakinleştirirken, diğer yandan damar yolu açarak ilk müdahaleyi enkaz altında yaptı. Edanur Doğan, İnci'nin kurtarılması için 7 saat boyunca seferber oldu.

O ANLARI ANLATTI

Edanur Doğan, deprem olduğunu duyar duymaz Aksaray’dan geldiklerini belirterek, şöyle konuştu:

izmir-deprem-006.jpg

"İnci’den haber aldık, köpeğinin de sesi geliyordu. Deprem sırasında evde yalnız olduğunu söyledi. İnci ile sürekli konuştuk, uyumaması için. Korktuğunu, üşüdüğünü söyledi. Köpeğinin de kurtarılmasını söyledi. Tıbbi müdahaleyi yapmak için sürünerek enkaz altına girdik. Önce köpeğini kurtardık. Sonra İnci’ye ulaştım. Çok korkmuştu. Sakinleştirmeye çalıştım. Ellerimi tutmak istedi. Tabii ki tutarım dedim. Çok farklı bir duygu hissettim. İnsan hayatını kurtarmanın tarifi yok. Dar bir alandaydı. Keskin demir parçaları vardı. Çok zordu ama İnci’nin hayatını kurtarmaya adamıştım kendimi. Önemli olan İnci’ydi. Biraz sohbet ettik. Daha da sakinleşmeye başladı. 11 yıldır keman çalıyorum, yaralarım iyileşir mi diye sordu. Bacaklarımı oynatamıyorum dedi. Yarı oturur pozisyondaydı."

BAKAN KOCA PAYLAŞTI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İzmir depreminde UMKE ekiplerinin enkaz altında tıbbi müdahalede bulunduğu 16 yaşındaki İnci Okan'ın kurtarılma anlarına ilişkin görüntüyü, "Umut var hep olacak" mesajıyla paylaştı.

180 HAYAT ENKAZ ALTINDA

Doğanlar Apartmanı'nın enkazında kalan anne ile yanındaki 4 çocuğundan 3'ü de sağ kurtarılmıştı. 

Depremde şu ana kadar 26 can kaybı yaşandı. 25 kişinin yoğun bakımda tedavisi sürüyor. Hafif yaralı 381 kişi hastanede. 504 kişi ise taburcu edildi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 8 apartman enkazında 180 civarında vatandaşın kurtarılmayı beklediğini açıkladı. 

İZMİR'DEKİ YIKIM DRONE KAMERASI İLE BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN