Son dakika! Kerkük haritası 15 saatte böyle değişti...

Son dakika! Kerkük haritası 15 saatte böyle değişti...

Kerkük'te Irak Ordusu ile Peşmerge güçleri arasındaki yüksek gerilimin çatışmaya dönüşmesinin ardından harita da değişti. Irak drdusunun ilerleyişi ve Peşmerge'nin konumu anlık olarak haritalara yansıdı. 15 saatte Irak ordusu Kerkük'te kontrolü sağlarken, haritadaki hakim renk de sarıdan pembeye döndü....

KENAN BUTAKIN / İSTANBUL

Irak'ta Peşmerge ve Irak ordusu ile Haşdi Şabi milisleri arasındaki gerilim çatışmaya dönüştü. Irak güvenlik güçlerinin, Kerkük'teki askeri üs ve petrol kuyularını almasıyla, Peşmerge güçleri cepheden çekildi. Ordu birlikleri büyük petrol sahaları, petrol ve gaz şirketleri, kentin sanayi bölgesi, K1 ve Keyvan askeri üslerini geri aldı. Kerkük Havaalanı'nı ele geçiren Irak ordusu akşam saatlerinde Kerkük kent merkezinde de kontrolü sağladı.

Kerkük'ün özellikle güneyinde yaşanan çatışmalar ve yüksek gerilim Irak'ı da içerisine alan canlı haritalara da yansıdı. iraq.liveuamap.com adlı internet sitesinde yayınlanan haritalarda, şehirdeki yoğun askeri hareketlilik dikkatleri çekti. Haritada, şehrin kuzey doğusundaki K1 bölgesi ile güneyindeki Tuzhurmatu bölgesi kısa sürede renk değiştirerek sarıdan pembeye döndü. Çatışma ve gerilim yaşanan bölgelerin işaretlenmesiyle de son derece karışık bir görüntü ortaya çıktı. Akşam saatlerinde Kerkük kent merkezi Irak ordusuna geçti. 

17-10/16/58fac337-e9c4-40b5-9e86-1f3c981ee6a9-1508157369.jpg
Öğle saatlerinde Irak ordusu ve Peşmerge'nin kontrol etitiği bölgeler....

17-10/16/f8e3effa-2749-4c03-b4bf-70c900d60154.jpg
Öğleden sonra Irak ordusunun ilerleyişi haritaya böyle yansıdı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN