Son dakika! PKK'nın Sincar'dan çekiliyoruz iddiasına yalanlama

Son dakika! PKK'nın Sincar'dan çekiliyoruz iddiasına yalanlama

Irak Hükmetinin PKK'nın yuvalandığı Sincar'a 'Türkiye operasyon yapmasın' açıklamasının ardından, PKK'nın bölgeden çekilmeye başladığı ileri sürüldü. Yerel kaynaklara göre, çekilme sabah saatlerinde başladı. Terör örgütü uluslararası ajanslara servis ettiği fotoğraflarla, kentten çekilmeye başladıklarını ileri sürdü. Ancak KARAR.COM'a bilgi veren güvenilir kaynaklar Menbiç'te daha önce sahnelenen 'çekilme oyununu' Sincar'da tekrarlandığını belirterek iddiayı yalandı.

Türkiye'nin Kuzey Irak'ın Sincar bölgesine operasyon sinyali vermesinin ardından PKK'lı teröristlerin sabah saatlerinden itibaren bölgeden çekilmeye başladığı iddia edildi.

Kuzey Irak'ta bulunan Sincar PKK'nın Suriye'deki faaliyetleri için geçiş noktası olarak nitelendiriliyordu.

ERDOĞAN TEMİZLERİZ DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce yaptığı açıklamada "Kuzey Irak'taki terör kamplarını da gerekirse sürekli olarak kontrolümüz altına alarak, zira Merkezi Yönetime söyledik, dedik ki, bakın burada ikinci bir Kandil ihdas ediliyor. Neresi o ikinci Kandil? Sincar. Eğer bu işi halledecekseniz siz halledin. Eğer halledemiyorsanız biz hemen bir gece ansızın Sincar'a da gireriz, oradaki PKK'lıları da temizleriz" ifadelerini kullanmıştı. 

Son Dakika - Ayrıntılar Hazırlanıyor..

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN