Son dakika! Rusya ABD'nin St. Petersburg'daki konsolosluğunu kapatacak

Son dakika! Rusya ABD'nin St. Petersburg'daki konsolosluğunu kapatacak

Rusya, ajan Sergey Skripal’ın Londra’da zehirlenmesiyle patlak veren krizde ABD, Kanada ve Ukrayna ile AB üyesi 14 ülkenin diplomatlarını sınır dışı etmesine karşı yeni hamle yaptı. Moskova yönetimi, ABD'nin St. Petersburg'daki konsolosluğunu kapatma kararı aldı.

İngiltere ile Rusya arasında krizin patlak vermesine yol açan eski Rus ajan Sergey Skripal’ın Londra’da zehirlenmesi olayına AB'ye üye 14 ülkenin haricinde ABD, Kanada ve Ukrayna da katılmıştı.

Rusya ise casus ve diplomasi krizine ilişkin yeni adımlarını atmaya başladı.

Rusya'nın yeni hamlesini, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov açıkladı. Lavrov "ABD'nin St. Petersburg'daki konsolosluğunu kapatacağız" dedi. 

DEVAMI GELECEK

ABD’nin Rusya’ya yönelik adımlarına mütekabiliyet gereği Rusya’nın atacağı adımlarla ilgili Huntsman’in bilgilendirildiğini anlatan Lavrov, “ABD'nin St. Petersburg'daki konsolosluğuna yönelik izni geri çekeceğiz ve ABD’nin sınır dışı ettiği Rus diplomat sayısı kadar ABD’li diplomatı sınır dışı edeceğiz” diye konuştu. 

Lavrov, Rus diplomatları sınır dışı eden diğer ülkelere de aynı şekilde karşılık verileceğini bildirdi.

5 NİSAN'A KADAR SÜRE

Rusya Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada da ABD’nin Moskova Büyükelçiliğinde çalışan 58 personelin yanı sıra ABD’nin Yekaterinburg Konsolosluğunda çalışan 2 personelin “istenmeyen şahıs” (Persona nan grata) ilan edildiklerine ve 5 Nisan’a kadar Rusya’yı terk etmeleri gerektiğine yönelik kararın ABD Büyükelçisi Huntsman’e iletildiği belirtildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN