Son dakika! Suudi Arabistan Konsolos'u ülkesine gitti

Son dakika! Suudi Arabistan Konsolos'u ülkesine gitti

Gazeteci Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasıyla ilgili konutu aranacak olan Suudi Arabistan Konsolosu Muhammed Uteybi'nin 17.00'de Atatürk Havalimanı'ndan kalkan tarifeli uçakla ülkesine döndüğü belirtildi. Dün yapılan aramalarda cinayet kanıtının bulunmasının ardından konsolosun dönüş kararı dikkat çekti.

Cemal Kaşıkçı olayında cinayet kanıtının bulunduğunun açıklanmasının hemen ardından Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosu Muhammed Uteybi saat 17.00'da Atatürk Havalimanı'ndan kalkan Suudi Arabistan Havayolları'na ait uçakla ülkesine döndüğü ortaya çıktı. Uteybi'nin havalimanında VİP çıkışı kullandığı öğrenildi.

Başkonsolos, 2 Ekim'de Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasının ardından konutundan çıkmamıştı.

Başkonsolosun yaşadığı konutunda ve konsolosluk araçlarında bugün akşam saatlerinde arama yapılması bekleniyordu.

18-10/16/uteybi-bmn4_cover.jpg

Haber ajansı AP, bir Türk yetkiliye dayandırdığı haberde, konsoloslukta yapılan incelemede cinayet kanıtının bulunduğunu duyurmuştu. Türk heyetinden yapılan ilk açıklamada aynı doğrultudaydı. İnelemenin ardından konsolosun dönme kararı alması soru işaretlerine neden oldu. 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU 'GİTMEK İSTERSE GİDEBİLİR' DEMİŞTİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kayıp gazeteci Cemal Kaşıkçı ile ilgili bir soru üzerine, "Suudi Arabistan’ın herhangi bir diplomatı ülkesine gitmek isterse gidebilir, bir kısıtlama yok. Epeyce bir çabadan ve zamandan sonra başsavcılık, uzmanlarla birlikte büyükelçilik binasına girdiler. Dün gece sabah 05:00 gibi çalışmalarını burada tamamladılar. Bugün itibariyle de başkonsolosun rezidansı ve araçlar dahil yine soruşturmalar devam edecektir. Amacımız bellidir. Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda kaybolan Kaşıkçı’nın akıbetini öğrenmek, açıklığa kavuşturmak durumundayız. Tüm dünya merak ediyor. Ortada bir can var" diye konuşmuştu.

WASHINGTON BÜYÜKELÇİSİ DÖNMEYECEK

Öte yandan New York Times gazetesi Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi Prens Halid Bin Salman'ın bir hafta öncö Riyad'a gittiği ve bir daha da ABD'ye dönmeyeceğini yazdı. Kaşıkçı cinayetinin arkasındaki isim olarak gösterilen veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın kuzeni olan büyükelçi Kaşıkçı'yı ABD'den İstanbul'u sevkeden isim olarak dikkat çekmişti. Kaşıkçı İstanbul'a gelmeden önce ABD Büyükelçiliği'ne gitmiş buradan İstanbul'a sevkedilmişti. ABD medyası bu sevkin de tuzağın bir paçası olduğunu belirterek büyükelçiyi mercek altına almıştı. 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN