Son dakika taşeron haberleri: Taşeronlara 52 günlük ikramiye ne zaman verilecek?

Son dakika taşeron haberleri: Taşeronlara 52 günlük ikramiye ne zaman verilecek?

Taşeronlar büyük merakla bekliyor. Taşeron işçilere 52 günlük ikramiye ne zaman verilecek? Taşeronlara verilecek ikramiye tarihi belli oldu mu? Taşeronlar büyük merakla bu günü bekliyordu. Birçok taşeron işçiyi ilgilendiren 52 günlük ikramiyenin verilme zamanı belli oldu. Merakla beklenen taşeron işçiler için ikramiyenin verileceği tarihler belli oldu.

Taşeronlar için 52 günlük ikramiye ne zaman yatacak beklenen tarih belli oldu. Taşeron işçilerin 52 günülük ikramiye ücretleri ne zaman yatacak artık biliyorlar. Taşeronlar için müjdeli haberin ilk adımı geldi. Taşeronlar 52 günlük ikramiyelerini yaklaşık iki aylık ücreteri kadar fazladan kazanca sahip olacaklar. Bu işçilerin ücretlerinde sonraki dönemde dahil olacakları toplu iş sözleşmeleriyle artış yapılacak.

18-01/26/isci.jpg

Taşeron İşçiler ikramiyelerini ne zaman alacak?

Şu anda kadroya geçiş süresi henüz tamamlanmadı. Taşeronların kadroya geçişleri tamamlandıktan sonra paralarını alabilecekler. Taşeronlar 52 günlükü ikramiyelerini kadroya geçtikten sonra alabilecekler. Kadro için başvrulanları gösteren kesin listeler 24 Şubat- 2 Mart tarihleri arasında açıklanacak. Başvuru yapan taşeron işçiler 3 mart- 22 mart tarihleri arasında sınava alınacak. Sınavın ardından, 23 Mart-26 Mart 2018 tarihleri arasında itirazlar alınacak ve 27-31 Mart 2018 tarihleri arasında itirazlar incelenerek kesin sonuç açıklanacak.Güvenlik soruşturmasıyla birlikte tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan'da işi başı yapacak. 2-11 Ocak tarihlerinde kamuda çalışan taşeron işçiler, görev yaptıkları kamu idaresine gerekli başvuruları yaptılar.

52 günlük ikramiye nedir?

Genel ve katma bütçeli kamu kurumları, sermayesinin yarısından fazlası Devlete ait olan şirket ve kurumlar ve Belediyelerde çalışan işçi statüsünde çalışan personele ücret sistemlerine bakılmaksızın her yıl için bir aylık tutarında devletçe verilen ikramiye ödeneğidir. İkramiye yeraltında çalışan işçiler için ek olarak bir ikramiye daha eklenir.

Kadro alınma takvimi nasıl işleyecek?

Kadro için başvuranları gösteren kesin listeler, 24 Şubat-2 Mart 2018 tarihleri arasında askıya çıkacak. Başvuranlar, 3 Mart-22 Mart 2018 tarihleri arasında sınava alınacak. Sınavın ardından, 23 Mart-26 Mart 2018 tarihleri arasında itirazlar alınacak ve 27-31 Mart 2018 tarihleri arasında itirazlar incelenerek kesin sonuç açıklanacak. Güvenlik soruşturmasıyla birlikte tüm bu aşamaların ardından, hak sahipleri 2 Nisan'da işi başı yapacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN